Starity

Olcsó laptop: megérheti?

2022. január 25. 08:08   |   

Megérheti egy olcsó laptopot vásárolni, ha épp kevés a pénzed? Ma már számos hordozható számítógép köszön vissza ránk akár a hipermarketek polcairól is. Az egészen drágáktól egészen a szinte filléresekig terjed a lista. De vajon megéri-e ezekre beruházni vagy sem?

hirdetés

Nehéz meghatározni, hogy kinek éri meg

Bár biztos van olyan célközönség, akinek jók lehetnek ezek a hipermarketes olcsó gépek, azért óva intenénk szinte mindenkit ezektől. Ha szakmai szemmel nézzük, akkor csak az alábbi esetekben javasolnánk őket:

Csak az e-mailjeidet szeretnéd rajta elolvasni, és néha egy-egy egyéb oldalra látogatsz el az interneten. Nem akarsz filmeket nézni rajta.

Csak az számít, hogy jól nézzen ki. Nem számít számodra, hogy mellette nagyon lassú a gép, és nincs rajta megfelelő vírusvédelem sem.

Ha véletlenül találsz egy aránylag jó ajánlatot (amire az informatikai beállítottságú ismerősöd is azt mondja, hogy nem olyan rossz).

Mint láthatod, lehetnek érvek mellettük. De azt el kell mondanunk, hogy sokkal jobb ár/érték arányú laptopod is lehet, ha nem ezek közül válogatsz. Nézzük is az ellenérveket és a megoldást!

Olcsó laptop a boltokban: igazi idejétmúlt képességek

Igaz, hogy az informatikai eszközöknél hipergyors a változás, a fejlődés, de azért ne 5 évvel ezelőtti technológiában gondolkozzunk. Egy fél évtized az informatikában más iparágakban súlyos évtizedeket jelentene.

És lehet, hogy most úgy gondolod, hogy neked nincs szükséged a legújabb technológiára. De érdemes előre gondolkoznod, főleg, ha már beruházol egy saját laptopra. Mi van, ha holnaptól home office-ban kell dolgoznod, és osztott képernyőn kell meetingelni 10 munkatársaddal? Nem leszel boldog egy olcsó, elavult laptoppal, azt garantáljuk!

Kompromisszum, ami túl drága!

Hiába tűnhet úgy egy-egy ajánlatról, hogy az nem is annyira rossz, ha a háttérben súlyos kompromisszumok húzódnak. Ilyen lehet az, hogy nincs rajta operációs rendszer, vagy egyéb, a normál használathoz szükséges programok. Ezt utólag is pótolhatod persze, de ez költséges és a feltelepítés miatt macerás is lehet, főleg, ha nem értesz hozzá.

Silány a minőségük

Olcsó húsnak híg a leve, szokták mondani. És ez nagyon igaz a laptopokra is. Egy nevetségesen alacsony ár sok esetben valóban silány minőséget takar. Gyenge műanyag vázat, akadozó alkatrészellátást, nem létező szervizlehetőséget vagy a garancia teljes hiányát. Egyszerűen nem éri meg egy ilyen gyenge minőségű, olcsó laptopba fektetni. Minden rá költött forint kidobott pénz.

Itt a megoldás!

A megoldást egy használt üzleti laptop jelenti. Ezek prémium minőséget biztosítanak, buktatók nélkül. Minimális valódi kockázatot vállalsz ezekkel. Annak ellenére, hogy használtak, van rájuk garancia is.

Az üzleti életben sűrűn váltják a számítástechnikai eszközöket, haladniuk kell a fejlődő informatikai világgal. Épp ezért a prémium üzleti laptopokat az eredeti horror áruk töredékéért tudod beszerezni!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek