Starity

Tippek laptop választásához

2022. január 26. 10:10   |   

Laptopvásárlás előtt állsz, rengeteg az információ, ráadásul a laptopválaszték is óriási, így azt sem tudod, merre indulj? Válaszd az egyik legmegbízhatóbb laptopgyártót, a Dellt, annak is az Inspiron termékcsaládját.

hirdetés
Tippek laptop választásához

Akár munka, akár szórakozás céljából keresel hordozható számítógépet, mindenek előtt azt kell mérlegelned, hogy az elsődleges tevékenységhez - hiszen, ha üzleti célra keresel, az nem zárja ki, hogy mozizni, zenét hallgatni is szeretnél szabadidődben - milyen hardveres és egyéb feltételeknek kell megfelelnie a leendő gépednek.

Laptopkategóriák felhasználás szerint

Az általános használatra szánt laptopok olyan alapvető irodai alkalmazásokra vannak felkészítve, mint böngészés, levelezés, dokumentumkezelés, de ugyanúgy alkalmasak alapvető szórakozási igényeket is kielégíteni.

Azt azonban tudnod kell, hogy az általános célú laptopok olcsóbb anyagok felhasználásával készülnek, ezért kevésbé strapabíróak, kisebb mértékben alkalmasak napi szintű hordozásra. Ezzel szemben kedvező áron juthatsz hozzá az ilyen laptopokhoz, ráadásul tetszetős kivitelűek.

Amennyiben azonban tervezési, grafikai, videós munkákhoz keresel számítógépet, mindenképp business class laptopot ajánlunk. Ezek nemcsak nagyobb teljesítménnyel rendelkeznek, továbbá tartósabb anyagok felhasználásával készülnek, hanem olyan extra igényeknek is megfelelnek, mint a dokkolhatóság, hosszabb akkumulátor-üzemidő, speciális portok, por-, víz-, ütésállóság. Persze az ilyen gépek ára magasabb. 

Kinek melyik Dell Inspiron széria ajánlott?

A Dell az egyik legmegbízhatóbb számítógépgyártó, nem véletlenül kedveltek az Inspiron modellek. A laptopcsalád gépeire jellemző, hogy általános irodai/otthoni használatra tervezték, rendkívül jó az ár-érték aránya, szervizháttere. Emiatt sokak számára kínál tökéletes megoldást. Az USAnotebook széles Dell Inspiron kínálatából biztosan megtalálod a számodra legmegfelelőbbet. 

A belépő szintű Inspiron 3000 széria modelljeinek készülékváza nem prémiumkategóriás, de azért otthoni vagy rögzített helyen irodai használatra tökéletesen megfelel. Hardveresen széles választékban kapható a legújabb Intel Core és AMD Ryzen processzorokkal, sok esetben dedikált videókártyával is. Kijelzőválasztéka is széles, a kompakt 14”-tól 17”-ig terjed. 

Az Inspiron 5000 szériába tartozó laptopok trendibb kinézetűek. A 3000-hez képest minőségibb anyaghasználatot, megerősített készülékházat jelent, vagyis masszívabb, hordozhatóbb, emiatt magasabb árkategóriába tartozik. Hardveresen a 3000 modelljeihez hasonló. Létezik 360°-ban kihajtható, érintőkijelzős verziója is. A billentyűzet általában háttérvilágításos. 13-17” kijelzőméretekkel kapható. Egyes modellek nano-edge kijelzővel készülnek. 

Az Inspiron 7000 a prémium kategóriát képviseli, így ha fontos számodra a vékony készülékház és a minőségi anyaghasználat, a gyönyörű kivitel, és mindemellett még a kedvező árfekvés is, mindenképp ebből a szériából válassz. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek