Starity

Az ágytakaró választás fortélyai

2022. január 26. 11:11   |   

A hálószoba hangulatát alapjaiban képes meghatározni, de mégsem csak esztétikai szempontból fontos. Nézzük, mire való az ágytakaró és hogyan aknázhatjuk ki a benne rejlő előnyöket!

hirdetés
Az ágytakaró választás fortélyai

Dobjuk fel a hálószobánkat!

Egy fáradságos napot követően a hálószoba jelentheti nekünk a megnyugvást. Az egész napi pörgést követően ez az a helyiség, ahol kipihenhetjük magunkat. Ebből fakadóan nem érdemes félvállról venni ennek a szobának a berendezését, kialakítását sem. Nyilvánvalóan ebben a szobában található az ágyunk, mellette vélhetően éjjeliszekrények segítik a dolgaink tárolását.

Ezen kívül még itt fésülködőasztallal, ruhásszekrénnyel, fotellel vagy egyéb ülőalkalmatosságokkal is találkozhatunk. Napjainkban viszont már nem csak ezen berendezési tárgyak variálásával szabhatjuk igényeinkre ezt a területet. A szállodai szobákból jól ismert minőségi ágytakarók is elterjedtek már házainkban, a Home&Style-nál pedig hatalmas választékból válogathatunk.

Mire használható ez az alkalmatosság?

Egyrészt esztétikai szempontoknak is megfelel, másrész azokban az esetekben, ha nem tudunk beágyazni, mert mondjuk egyszerűen a reggeli kapkodásban nem jut már rá időnk, illetve, ha váratlanul vendégek jönnek, lehetőséget nyújt, hogy ágyunkat nagyon gyorsan rendezett állapotúvá varázsolhassuk.

Milyen változatai léteznek az ágytakaróknak?

Ma már széles palettából válogathatunk. Léteznek bársonyból készült, kellemes tapintású darabok. Ezek között olyat is találhatunk, aminek csak a felső része készül ilyen fényes, csillogó anyagból. Az alján viszont, az ágyról lecsúszást megelőzendő, szövet borítást kapott. Ha igazán elegáns megjelenést keresünk, a varrást nélkülöző, úgynevezett forró préseléses technikával gyártott példányok minden igényünket ki fogják elégíteni. 

A hideg napok eljövetelével pedig a meleg, szőrme hatású ágytakarók lesznek a kedvenceink. Azon túl, hogy rendezettebbé varázsolja a fekvőhelyünket, lustálkodásra csábít. A pihe-puha szőrei közé feküdve, akár egy kellemes olvasmánnyal felvértezve, kellemesen átvészelhetjük a rideg téli napokat. A legjobb példányok itt is kétféle anyagból készülnek. Felül hosszú szálú poliészter szálak teszik szőrmeszerűvé, az alsó részén pedig polár anyagot alkalmaznak, amely nemcsak kellemes melegséget biztosít, de az ágyról való lecsúszást is hatékonyan megakadályozza. 

Ha azt szeretnénk, hogy fekhelyünk harmóniát sugározzon, érdemes az ágytakarónkhoz színben és anyagban hasonló díszpárnákat is beszereznünk.

Hol alkalmazhatjuk még ezeket?

Egy család esetében nemcsak a szülők hálószobájában vethetjük be az ágytakarókat, hanem a gyerekek szobájában is hasznunkra lehetnek. Itt is fontos, hogy a fekvő alkalmatosság rendezett képet mutasson. Ez a terület itt persze ezen felül játéktérként is működik. Ha egy gyereknek tetsző változatot alkalmazunk, a csemetéink is örömmel használhatják megújult heverőjüket.

Találja meg Ön is a legjobban tetsző ágytakarókat otthonába!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek