Starity

Hogyan válassza ki az otthonába leginkább illő routert?

2022. február 16. 09:09   |   

A digitalizációnak és modern életmódunknak köszönhetően manapság már minden háztartás rendelkezik különböző okoseszközzel. Vannak a családban számítógépek, laptopok, tabletek és okostelefonok, csak hogy a leggyakrabban használt elektronikai eszközöket említsük.

hirdetés
Hogyan válassza ki az otthonába leginkább illő routert?

Amennyiben több eszköz is használatban van egy háztartásban, akkor érdemes utánanéznie az otthoni hálózat lehetőségeinek és beszerezni egy hosszú élettartammal rendelkező, hatékonyan funkcionáló routert. Olvasson tovább és tudjon meg többet a legideálisabb router jellegzetességeiről, amely nem hagyja cserben szükség esetén sem.

A tökéletes router kiválasztásának titka

A választását nagyban meghatározhatja a termék minősége. Mivel manapság igen széles a kínálat, így egyre nehezebb kiválasztani azt a típust, amely valóban kielégítheti a felmerülő igényeit. Az elvárásainak megfogalmazását követően és az igénybevett eszközök meghatározása után érdemes utánanéznie a nagyobb neveknek, márkáknak, amelyekben megbízik és amelyek hírneve tartósságukról tanúskodik. A legnépszerűbb darabok többek között a TP-Link, az Asus vagy a D-Link termékei, így ezek között bátran válogathat.

Ár tekintetében sincsenek elrugaszkodva, hiszen 5 és 12 ezer forint között megkaphatja ezekkel a márkajelzésekkel rendelkező routereket. A készülék megvásárlásakor meg kell néznie, hogy hány kábeles csatlakozóhellyel rendelkezik az eszköz, hiszen a kábeles csatlakozási lehetőség sokkal megbízhatóbb és hatásosabb, mint a zsinórmentes változat. Azonban a mai eszközök már WiFi csatlakozással is hatékonyan működnek.

Amennyiben szeretne többet megtudni és kiválasztani a szokásaihoz leginkább illeszkedő eszközt, akkor nézzen körül a BestMarkt router kínálatában. A széles választéknak köszönhetően garantáltan megtalálja az ideális eszközt!

Mely tényezőkre érdemes odafigyelnie?

A router elhelyezése sem másodlagos, hiszen ahhoz, hogy semmi se zavarja a működését, olyan helyre szükséges tenni, ahol nincsen a közelében elektromosságot sugárzó készülék, mint például televízió. Ennek tekintetében központi helyszínen kell elhelyezni, de mégsem olyan feltűnő helyen, hogy belerondítson az esztétikába. Érdemes tesztelni különböző eszközökkel, hogy a sebesség valóban megfelelő legyen. 

A csatorna kiválasztása is fontos, hiszen abban az esetben, ha otthona környékén sok a zavaró jel, akkor ki kell választani azt a csatornát, amely kevésbé zsúfolt. A védelem fontos tényező routerek esetében, így érdemes erős jelszóval levédeni az otthoni készüléket. Legideálisabb esetben a jelszó tartalmaz kis- és nagybetűket, különleges karaktereket és számokat egyaránt. Így feltörhetetlen lesz a kapcsolat, csupán fel kell jegyeznie a kiválasztott kódot.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek