Starity

Milyen az időjárás Románia területén?

2022. március 14. 14:02   |   

Sokan szeretik tudni azt, hogy milyen az időjárás Románia különféle pontjain, így érdekes lehet számukra egy olyan időjárás portál, ahol mindig friss információkat tudnak olvasni a jelenlegi vagy a közeljövő román időjárással kapcsolatban.

hirdetés
Milyen az időjárás Románia területén?

Sokan szeretik tudni azt, hogy milyen az időjárás Románia különféle pontjain, így érdekes lehet számukra egy olyan időjárás portál, ahol mindig friss információkat tudnak olvasni a jelenlegi vagy a közeljövő román időjárással kapcsolatban.

Különféle időjárás térképek

Ha arra vagyunk kíváncsiak, hogy milyen épp az időjárás Romániában, lehetőségünk van az Időjárás.ro weblapon a felhőtérképeken megnézni, hogy mennyi csapadék várható a következő napokban. A téli időszakban a hótérkép segítségével pedig azt is megnézhetjük, hogy hol és milyen mértékű havazásra lehet számítani.

Vannak köd-, légnyomás-, szél- és szmogtérképek is, melyek azért hasznosak, hogy ha például autós utazásra készülünk, tudjuk, hogy mi várhat ránk az utakon.

Természetesen itt is van időjárás figyelmeztetés szolgáltatás, ami azt jelenti, hogy a zöld (alacsony), narancs (közepes) és vörös (extrém) jelzések is megjelennek egy térképen, ami mutatja az aktuális időjárási tényezőket, amelyekre érdemes lehet odafigyelni.

Folyamatosan frissülő koronavírus térkép az Időjárás.ro oldalon

Ha Romániába tervezünk utazni, nemcsak arra lehetünk kíváncsiak, hogy milyen az időjárás Romániában, hanem arra is, hogy mi a helyzet a koronavírus adatokkal. Egy interaktív térképen ez is jól látszik, hiszen, ha rávisszük az egeret az egész Földet ábrázoló térképre, minden országnál felugrik egy kisablak, amely mutatja, hogy hány eset volt (cases), hány halálozás (deaths) és hányan gyógyultak fel (recovered) a betegségből.

Webkamerák a legszebb természeti helyekről

A Királykő Nemzeti Park, Brassópojána, a segesvári Múzeum tér, a nagyszebeni városháza, Torockó és Kapnikbánya káprázatos természeti csodáit lehet megfigyelni ezeken a videókon. Mivel valós idejűek, ezek kiváló lehetőséget szolgálnak azoknak, akik valamilyen okból kifolyólag most épp nem tudják meglátogatni ezeket a bámulatosan szép helyeket.

Időjárás hírek

Természetesen találunk a webhelyen időjárási híreket azoknak, akiket érdekelnek a természeti jelenségekkel kapcsolatos különlegességek.

Érdekes, hogy egyre többen szeretik tudni, hogy holnap milyen idő lesz, de vannak olyanok is, akik naponta többször is rálesnek egy felhőtérképre, hogy aszerint tervezzék meg a nap hátralévő programjait. Mennyire hozzászoktunk az azonnali információ-szolgáltatáshoz az okostelefonok elterjedésével…

Felhőtérkép nélkül már a boltba is alig akarunk lemenni délután

Van, aki már arra sem tud visszaemlékezni, hogy mikor látott utoljára égboltot, hiszen vagy az utat nézi vezetés közben, vagy a telefonján pötyög valamit a tömegközlekedési eszközökön.

Sokan annyira megszokták már az okostelefonok adta kényelmes és gyors információszerzést, hogy azokat a dolgokat is a neten nézik meg, amelyeket egyébként szabad szemmel, a közvetlen környezetükből is megtudnának - ha feltekintenének a telefonjuk képernyőjéről.

A felhőtérképek emiatt nagyon népszerűek, hiszen vannak olyan helyzetek, amikor jobb tudni azt, hogy este vagy másnap hajnalban esni fog-e az eső vagy hó, esetleg ködre számíthatunk vagy épp egy kiadós nyári jégesőre.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek