Starity

Hogyan tehető egyedivé egy okosóra?

2022. március 26. 12:12   |   

Nem is olyan régen egy karóra megvásárlása akár évtizedekig tartó elköteleződést jelentett az adott szerkezet mellett, és fel sem merült az igény arra, hogy az eszköz külalakja megváltoztatható, különböző stílusokhoz hozzáigazítható legyen.

hirdetés
Hogyan tehető egyedivé egy okosóra?

Az okosórák és okoskarkötők megjelenésével azonban nem csak a funkciók sokszorozódtak meg, hanem a testreszabhatóság is új szintre emelkedett.

Az okosórák és okoskarkötők térhódításával párhuzamosan egyre inkább felmerült az igény arra is, hogy ezek a viselhető eszközök minél egyedibbek, személyre szabottak lehessenek, valamint, hogy a pótszíjak egyszerű cserélhetősége biztosított legyen.

Gyors válasz a megváltozott vásárlói igényekre

Az iparág gyorsan reagált erre az igényre és most már elmondható, hogy minden ilyen eszköz gyári formájában is fel van készítve arra, hogy a cserélhető szíjakkal, esetleg védőtokokkal, szilikon burkolatokkal egyedivé tehető legyen.

Ennek legszembetűnőbb jele, hogy az okosórák szíja 20 vagy 22 milliméter széles, és minden gyártó ennek megfelelően készíti a készülékházat. Ezen túl az okoskarkötők esetében is törekednek a gyártók a kompatibilitásra.

Azonban a fejlődés itt nem állt meg, mert mert a szíjak anyaga is hihetetlen változatosságot mutat, és a hellowatch.hu webáruházban a legkülönbözőbb kialakítások mellett többféle anyagú szíjból is válogathatunk.

Különböző formák, alapanyagok és funkciók

E termékek készülhetnek fémből, azaz a klasszikusnak mondható fémszemekből, rozsdamentes acélból készült fémszövetből, gumiból, hagyományos és légáteresztő nylonból, bőrhatású anyagból vagy akár valódi bőrből is. Azonban még ezeken az alapanyagokon belül is sokféle típus létezik, hiszen találhatunk sportos, elegánsabb, extravagáns kialakítású szíjat is, és még tovább válogathatunk a különböző fajta csatok és színek között. 

Nagy előnye a termékeknek, hogy kialakításuknál fogva a csere nem igényel sem különösebb szakértelmet, sem bármilyen szerszámot. Így akár a pillanatnyi hangulathoz vagy a ruha színéhez könnyen hozzáigazítható az okosóra vagy karkötő.

Pontos leírások és tájékoztatás a webáruházban

A webáruházban minden termék esetében fel van tüntetve, hogy milyen paraméterekkel rendelkező típushoz, típusokhoz használható. A speciálisan egy fajta órához való szíjak esetében pedig jellemzően már a termék nevében fel van tüntetve a megfelelő okosóra neve, típusa.

Különböző arculatok hosszú éveken keresztül

Vásárlás előtt érdemes mérlegelni, hogy milyen párosítást vagy párosításokat állítunk össze, hiszen például a fémszíjak az eleganciát, magas minőségérzetet nyújtanak viseléskor (ugyanez jellemző a varrott bőrszíjakra is), míg a szilikon vagy nylon szíjak a lazább, sportosabb öltözékhez illenek inkább.

Pótszíjak használatával az eredeti óraszíjak élettartama is megnövelhető, és a nagyfokú szabványosításnak köszönhetően akár a majdani következő okosóránkhoz is használható lesz, sőt, akár még hagyományos karóráinkon is jó szolgálatot tehet.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek