Starity

Kis hazánk nagy látványossága a Balaton

2022. április 10. 02:02   |   

Ha Magyarországgal kapcsolatban a turizmus felmerül, akkor egészen biztosan szóba kerül a Balaton is. A fővárosunk, Budapest mellett tradicionálisan a magyar tenger az, amely a legtöbb turistát vonzza hazánkban. Mostanában már a belföldi utazók is egyre nagyobb számban fedezik fel maguknak az ország e büszkeségét.

hirdetés
Kis hazánk nagy látványossága a Balaton

Egész évben nyitva

A tó számtalan élményt, programot, látnivalót kínál, és most már elmondható, hogy nem csak nyáron. Sok éves kitartó munkával érték el a környékbeli települések és szakemberek, hogy ma már egész évben tartalmas kikapcsolódásra nyílik lehetőség a Balaton környékén.

Legyen szó akár természeti látnivalóról, épített örökségről vagy kulturális, esetleg gasztronómiai élményről, bátran csemegézhet a látogató és biztos, hogy értékes tartalommal tudja megtölteni az itt eltöltött napjait.

Balatonfüred megéri, hogy felfedezzük

A Balaton északi partjának a fővárosaként is szokták nevezni Balatonfüredet, és erre a rangra minden tekintetben rá is szolgál. Veszprém megye hatodik legnépesebb települése mindig tud újat mutatni, még legjobb ismerői is újra és újra fel tudják fedezni szépségét, hangulatát, látnivalóit. 

A római kor óta lakott településen már az 1700-as években is említik a szénsavas forrásokat, akkori nevén a savanyúvizeket és már a század első felében megtörténik ezek gyógyvízzé minősítése is. A város igazi fellendülése a reformkorra tehető és a mai arculatát is meghatározzák az akkor épült gyönyörű épületek, utcák, villák. A helyi Anna-bál vagy a Balaton-kerülő kékszalag vitorlásverseny pedig egyedülálló élményt adnak minden évben.

A régmúlt időket idéző épületek és hangulat mellett azonban nagyon jól megférnek a korszerű turizmust szolgáló modern létesítmények és szolgáltatások is, így azok a szálláshelyek, amelyekre szüksége is van a várossal és környékével megismerkedni kívánó utazónak. Hiszen több napot kell rászánni, hogy az ember megismerhesse e csodálatos várost és nevezetességeit.

Ha szállásra van szükség

A fentiekben említett élmények felfedezéséhez pedig minőségi szállások szükségesek, és ezekből nincs is hiány. Az apartman.hu balatonfüredi oldalán panziók, apartmanok, udvarházak, hotelek és vendégházak kínálatában merülhetünk el, és éppen ez a sokszínűség jelenti azt, hogy mindenki meg tudja találni a számára megfelelő szállást e csodálatos városban. Ide készülvén feltétlenül érdemes végigböngészni a kínálatot, és utána már csak az ezernyi látnivaló és élmény befogadására kell a testet és az elmét felkészíteni.

Látnivalók hosszú sora

Egy Balaton-parti andalgás a Tagore sétányon csak a kezdet, hiszen várnak a Jókai emlékház, majd a Blaha Lujza villa vagy éppen a Vaszary villa kulturális programjai. A Kossuth Lajos forrás nyújtotta felfrissülés után pedig hívogat a Kerektemplom és galéria, a Széchenyi kastély, a Füredi Panteon vagy épp a Kisfaludy Galéria. A város vonzáskörzetébe tartozik Csopak és Tihany is, amelyek szintén napokig képesek elvarázsolni a turistákat. Kellemes nyaralást és jó időtöltést kívánunk!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek