Starity

Programozó képzések nem csak kockáknak

2022. április 25. 21:09   |   

A programozó képzések, tanfolyamok közkedveltek napjainkban, hiszen digitális világunkban az IT szektor fejlődése megállíthatatlan, így az e területen tevékenykedő programozókra nagy szükség van.

hirdetés
Programozó képzések nem csak kockáknak

A jó képességekkel és készségekkel rendelkező, programozóként végzettekre jól fizető, jövőbiztos karrierlehetőségek várnak, ráadásul az IT munkák nagy része távmunkában, otthonról is végezhető, így sokan keresik a biztos tudást adó képzési alternatívákat. És bár sokak fejében az él, hogy programozni csak az igazán kockák tudnak, megmutatjuk, hogy ez nem így van: programozni szinte bárki tud. 

Egyetemi vagy online képzést válassz?

Az intézményi alapképzések hagyományos tantermi rendszerben működnek, minimum 6 féléves elköteleződést jelentenek, amelyet sokan nem tudnak munka mellett vállalni. Felvételizni kell, be kell járni az órákra, a tényleges ismeretek mellett alaptantárgyakat is fel kell venni, azokból is vizsgázni. 

Ezzel szemben az online képzések esetén nem vagy időhöz és helyhez kötve, saját időbeosztásod, tempód szerint haladhatsz a tananyaggal. A jelentkezés egyszerű, nincs felvételi vizsga, és a képzés díja is barátibb. Az online képzések között is találhatsz kiváló tréningeket, érdemes alaposabban körbenézni a piacon. A DevAkadémia online képzései magas szintű, piacképes tudást adnak a hallgatóknak olyan jövőbiztos, gyorsan fejlődő szakterületeken, mint a webfejlesztés, programozás, grafika.

Programozó képzések kreatívaknak

A programozás igazi alkotómunka, a semmiből teremt valamit, egy problémára keres megoldást. A jó programozói képzés nem csak elméleti, hanem gyakorlati oktatást is magába foglal, ezáltal valódi piacképes tudást ad. Nagyfokú kreativitást követel, gyakran kell új megoldásokat találni egy problémára.

Egy programozó a kérdésekre adott megoldásokat kódokba foglalja, majd a programkódokat felügyeli, karbantartja, teszteli, és ha szükséges átírja. A munka lényege a problémamegoldás. 

Programozóként némi matematikai és logikai készség megléte szükséges lehet, enélkül nehezebben boldogulsz majd. A programozói munka magányos farkasoknak is jó lehet, de sok területen igazi csapatjátékost kíván. A világ minden tájáról részt vehetnek szakemberek egy projektben, ami jó kommunikációs készséget és alkalmazkodóképességet igényel. És ne feledd, mert ez ebben a szakmában hatványozottan igaz: gyakorlat teszi a mestert.

Keresett szakma már az alapoktól

Mivel a szakmában nagy a kereslet már a junior programozókra is, ezért jó esélyed van arra, hogy a tanfolyam elvégzése után munkába is állj. Lelkesedés, sok gyakorlat és persze kitartás és türelem kell ahhoz, hogy a ranglétrán feljebb juss, juniorból medior, majd senior programozóvá válj. Amennyiben a kritikai gondolkodás, a megoldásközpontúság és jó logikai készségek jellemzők rád, ez a szakma optimális számodra.

Amellett, hogy a programozói szakma fizetései kiemelkedően magasak, biztos karriert jelent, változatos munkákon, némi gyakorlattal akár szabadúszóként is dolgozhatsz. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek