Starity

A háztartási elsősegély doboz előnyei

2022. június 18. 17:05   |   

Amikor otthon végezzük a munkánkat, teendőinket, sajnos szinte elkerülhetetlenek a kisebb-nagyobb háztartási balesetek. Ekkor nagyon fontos, hogy megőrizzük a lélekjelenlétünket, és amilyen hamar csak lehetséges, orvosoljuk a problémát, azaz ellássuk a sérülést.

hirdetés
A háztartási elsősegély doboz előnyei

Ehhez nyújt hatalmas segítséget egy különleges, kifejezetten háztartásokra szabott elsősegély doboz. Minden egyes eleme azért került bele, mert alkalmas az otthonokban előforduló balesetek ellátására.

A háztartási elsősegély doboz a házi patika fontos része

Egy átlagos háztartásban a házi patika nem tartalmaz túl sok mindent a fájdalomcsillapítókon kívül. Pedig a gyógyszereken túl nagy szükség van például kötszerekre és sebtapaszra is. Az a legbiztosabb, ha felkészülünk minden eshetőségre, hogy baj esetén tudjunk cselekedni. 

Ezekben az esetekben bizonyul megoldásnak a háztartási elsősegély doboz, amelyben benne van minden, ami csak kellhet. A segítségével könnyen és gyorsan el tudjunk látni magunkat, illetve a sérültet.

Mi minden kerüljön a háztartási elsősegély dobozba?

Először is, a sebtapasz megléte kiemelten fontos. Ezt követik a különböző kötszerek, mint például a steril hajtogatott mull lap, ennek vágott változata, a különböző méretű gyorskötöző pólyák, és a háromszögletű kendő. Fontos, hogy a sebkezelés steril környezetben történjen, ezért a háztartási elsősegély doboz tartalmazzon jódpárnát, kéztisztító lapot, és fólia kesztyűt is. A ragtapaszt, gyorstapaszt, steril sebtapaszt, és a kötszereket olló segítségével vághatjuk formára. 

Természetesen minden elemből álljon a rendelkezésünkre több darab is, és amikor kifogy, mielőbb pótoljuk azt. Előfordul, hogy évekig nem szükséges belenyúlnunk a ládába, ekkor javasolt ellenőrizni az eszközök szavatosságát. Egy steril kötszer 5 évig őrzi meg a sterilségét, a sebfertőtlenítő oldat pedig mindössze 3 évig használható fel biztonságosan a gyártási dátumtól kezdve.

Az elsősegélyt márpedig tanulni kell

Hiába a tartalmas háztartási elsősegély doboz, ha nem tudunk bánni a benne lévő felszereléssel. Szerencsére a háztartási elsősegély dobozok tartalmaznak elsősegélynyújtás füzetet is. Nézzük át, és sajátítsuk el a benne olvasottakat, hiszen probléma esetén csak így tudunk zökkenőmentesen ellátni például egy-egy sebet, vagy vágást.

Fontos annak megítélése, hogy a balesethez szükséges-e hívni orvost, illetve mentőt. Ha igen, akkor nem szabad várni, mielőbb tárcsázni kell az adott telefonszámot. Addig is, a háztartási elsősegély doboz segíthet a beteg állapotának stabilizálásában, és a kisebb sérülések kezelésében.

A háztartási mentőládák esetében a környezettudatos megoldás a legjobb

A Mentőláda Nagyker háztartási elsősegély doboza 40%-ban újrahasznosított műanyagból kerül legyártásra Magyarországon. A kis ökológiai lábnyomú, környezetbarát mentőládák megvásárlásával bárki védheti a környezetet és persze a saját egészségét is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek