Starity

Dakota Johnson szerint az író megnehezítette A szürke ötven árnyalatának forgatását

2022. június 30. 18:06   |   Szerző: Four

A színésznő szerint E. L. James túlságosan ragaszkodott sok dologhoz a forgatás során.

hirdetés

Dakota Johnson őszintén vallott arról, hogy számára nagyon nem volt egyszerű A szürke ötven árnyalata-filmek forgatása. A színésznő szerint a könyvek írónője, E.L. James nagyon ragaszkodott a saját elképzeléseihez, ezért bonyolulttá váltak a munkanapok. 

Én egy szexuális ember vagyok, és ha valami érdekel, szeretnék sokmindent megtudni róla. Ezért vállaltam el azokat a nagyfilmeket. Egy nagyon különböző verziót vállaltam el, mint amit végül leforgattunk.

Johnsont arról kérdezték, hogy a stúdió vagy a rendező változtatott a színésznő által elképzelt jeleneteken, mire Dakota közölte, hogy "a könyvek írónője is":

Kreatív dolgokban nagy volt nála a kontroll, egész nap, minden nap. Megkövetelte, hogy bizonyos dolgok történjenek meg. Voltak részei a könyveknek, amelyek nem működtek volna egy filmben, mint a belső monológok, amelyek alkalmanként nagyon giccsesek voltak. Nem működött volna hangosan kimondva. Mindig csatázni kellett. Mindig. 

- jelentette ki a Vanity Fairnek.

Dakota szerint az sem tett jót a gyártásnak, amikor kiderült, hogy Charlie Hunnamnek vissza kellett mondania a főszerepet az időbeosztása miatt. E.L. James a színésznő szerint annyira feldühödött ezen, hogy kidobta az eredeti forgatókönyvet. 

(...) Sosem beszéltem erről igazából, mert a filmet nyilván szeretné megfelelően promótálni az ember, és végső soron büszke vagyok arra, amit készítettünk, mert minden úgy történt, ahogy történnie kellett - de trükkös volt.

A színésznő elmondta, hogy Jamie Dornannel és a rendező Sam Taylor-Johnsonnal próbálták megmenteni az eredeti forgatókönyvet: 

Megcsináltuk a jeleneteket, amiket Erika szeretett volna, aztán meg azokat, amiket mi akartunk. Előtte való este újraírtam a jeleneteket a régi párbeszédekkel, hogy hozzáadhassak pár sort. Mindig cirkusz volt.

Ennek ellenére Dakota nem bánta meg, hogy igent mondott a filmekre:

Nem, szerintem nem bántam meg. Ha akkor tudtam volna, hogy ez az egész ilyen lesz, szerintem senki nem mondott volna rá igent. Azt mondtam volna, hogy ez őrület. De nem, nem bántam meg.

A színésznő arra is kitért, hogy sokan azt pletykálták, nem voltak jóban filmbeli partnerével, Jamie Dornannel:

Sosem volt olyan időszak, hogy ne lettünk volna jóban. Tudom, hogy fura, de mintha a testvérem lenne. Nagyon-nagyon szeretem. És tényleg kiálltunk egymásért. Nagyon bíznunk kellett egymásban. 

Johnson szerint sokat változott a forgatás hangulata, amikor Sam Taylor-Johnson rendező után James Foley vette át a stafétabotot:

James Foley lett a rendező, és ő egy érdekes ember. Más volt csinálni azokat a bizarr dolgokat úgy, hogy egy férfi volt a kamera mögött. Más volt az energia. Vannak dolgok, amelyekről ma sem beszélhetek, mert nem akarok ártani senki karrierjének, senkinek a megítélését nem szeretném rontani. Jamie-vel és velem nagyszerűen bántak. Erika egy nagyon kedves nő, mindig kedves volt velem és hálás vagyok, hogy engem akart azokba a filmekbe.

 

 

via Harper's Bazaar

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek