Starity

Ajándékválasztási kisokos

2022. július 12. 21:09   |   

A tökéletes meglepetést nem egyszerű kigondolni, sem akkor, ha egy szerettednek, barátodnak szánod, sem akkor, ha munkatársnak, üzleti partnernek. Ráadásul az ajándékválasztás nemcsak egy évben egyszer aktuális, hanem számtalanszor, hiszen születésnapra, évfordulóra, esküvőre, gyereknapra, húsvétra és még további alkalmakra is szokás ajándékozni.

hirdetés
Ajándékválasztási kisokos

Az ajándék lényege az örömszerzés, annak is, aki kapja, és annak is, aki adja. De hogyan lehet megtalálni a tökéletes ajándékot? Egyáltalán mi a jó ajándék? Erre kerestük a választ.

A tökéletes ajándék nyomában

Az ugye köztudott, hogy nem az ajándék pénzbeli értéke szabja meg a valódi értékét, hasznosságát, azt hogy mekkora örömet okoz a megajándékozottnak. A Bellio férfi ajándékcsomag kínálatában is különböző árkategóriákban találhatsz összeállításokat, attól függően, hogy mennyit tudsz rászánni. Milyen szempontok segítenek megtalálni például a megfelelő ajándékot egy férfi számára? Vagy egy gyereknek? 

  • Legyen hasznos:
    Gyerekek esetében ez kevésbé szempont, nekik vicces, izgalmas és menő ajándékok kellenek, amelyek persze sokszor praktikusak is, és ha felnőtt választja számukra, akkor még akár játszva tanít is.

  • Legyen minden nap karácsony:
    Nemcsak tárgyi ajándékok jöhetnek szóba, hanem élmények is. Gyermektársaságnak születésnapi zsúrra, munkahelyi csapatnak például karácsonyra jó ötlet lehet valamilyen élményajándék, legyen az főzőkurzus, közös játék, pincelátogatás, városnéző séta, egyebek. 

  • Ne legyen túl drága:
    Egyrészt anyagilag is megterhelő lehet, ha sokakat szeretnénk megajándékozni, másrészt kellemetlen helyzetbe is hozhatjuk vele a megajándékozottat, ha nem tudja viszonozni. Egyes cégeknél szabályzatban rögzített, hogy milyen értékű ajándékot fogadhatnak el.
    A saját kezűleg, illetve kézzel készített holmiknak is nagy divatja van, céges ajándékcsomagokba is gyakran kerül prémium minőségű kézműves termék, hiszen egyedi.

  • Legyen személyre szabott:
    Számtalan ötletet találni közösségi és képmegosztó oldalakon is, de a fantáziánkat is bevethetjük. Tanítsuk meg a gyerekeknek értékelni a barátok, rokonok által kézzel készített ajándékokat, hiszen ezekbe a készítő az idejét és a szívét is beleadta. Céges ajándékok esetében nehezebb a dolgunk, hiszen ritka az az üzleti kapcsolat, amely baráti is, ezért ne kísérletezzünk ilyenekkel - kivéve, ha például kézműves ékszerkészítők vagyunk -, ott rendkívül fontos a prémium minőség. Persze közvetlen kollégák esetében lehet helye a személyes ajándékoknak, főként, ha az valamilyen közösen eltöltött eseménnyel kapcsolatos.

Ajándékozni is öröm

Ajándékot adni és kapni is jó. Remélhetőleg mindenki megtanulta már gyermekkorában, hogy ajándékozni is öröm, nem csak ajándékot kapni. A másik örömét látva megéri agyalni, utánajárni. 

Céges ajándék esetén az ajándékkal kapcsolatos pozitív visszajelzés akár egy közös együttműködés kezdő lépése is lehet, illetve a minőségi ajándék presztízst is jelent a cég számára. 

A kapott ajándékot mindig illik a másik előtt kibontani, megköszönni, abban az esetben is, ha nem nyeri el a tetszésünket.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek