Starity

A lézernyomtató 5 legnagyobb előnye

2022. július 31. 16:04   |   

A lézernyomtató vs. tintasugaras nyomtató örök dilemmát okoz a laikusoknak, nehezen döntik el, hogy mit válasszanak. A köztudatban valami olyasmi él, hogy a lézernyomtató az irodákba való, de ez ma már nem igazán felel meg a valóságnak. Lakossági használatra is tökéletes lehet ugyanis, sőt, számos olyan előnye van, ami megfontolandóvá teszi, hogy inkább ilyet válasszunk. Bár a bekerülési költsége magasabb, mint egy tintasugaras nyomtatóé, a fenntartása olcsóbb is lehet, természetesen használattól függően.

hirdetés
A lézernyomtató 5 legnagyobb előnye
Fotó: New Africa / Shutterstock.com

De miért is érdemes tintasugaras nyomtatót választani?

  • Nem szárad be a tinta. A minőségi tonerek festékport tartalmaznak, ami így be sem tud száradni, ellentétben a tintával, ami bizony használhatatlanná válik, ha jó ideig nem használjuk. Egy toner így igen hosszú életű lehet, sokáig tudunk vele nyomtatni – nem mellesleg eleve jóval több oldal nyomtatására alkalmas.

  • Rövid idő alatt tud nagy mennyiségeket nyomtatni – nem csoda, hiszen ez a fő profilja. Pillanatok alatt nyomtat ki egy oldalt, ezért ideális választás azok számára, akiknél gyakori, hogy egyszerre nyomtatnak nagyobb mennyiségeket.

  • Jobb képminőség. A komolyabb lézernyomtatókkal jobb képminőséget lehet elérni, ezért azoknak is egyértelműen javasolható ez a típus, akik elsősorban képeket nyomtatnak, és számít az élesség, pontosság.

  • Olcsó fenntartás. Bár már említettük, hogy a bekerülési költsége magasabb, tonert sokkal ritkábban kell vásárolni, mint tintapatront. Ráadásul vannak még kedvezőbb árú megoldások: ha például a márkás Epson toner helyett kompatibilis változatot veszel, ugyanolyan jól fog tudni nyomtatni a nyomtatód, de neked kevesebb lesz a költséged vele.

  • A lézernyomtatók nagyon hosszú életűek. Bár egy minőségi tintasugaras nyomtató is sokáig jó szolgálatot tehet, a lézernyomtatókat eredetileg irodai használatra tervezték, ami meg is mutatkozik abban, hogy mekkora a strapabírása. Folyamatos terhelés mellett is képes éveken át hiba nélkül dolgozni, tehát, ha egyszer beruházol rá, biztosan nem kell egy ideig nyomtatót vásárolnod!

A döntés nem egyszerű, de ha alaposan átgondolod, mire is szeretnéd használni a nyomtatódat, nem lesz gond a választással!

A fotó forrása: New Africa / Shutterstock.com

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

iroda toner nyomtató
hirdetés

Ajánlott cikkek