Starity

Időutazás: így néznének ki a Disney-hercegnők gyerekként!

2022. augusztus 03. 15:03   |   Szerző: Four

Mesterséges intelligencia segítségével egy művész elkészítette a Disney-hercegnők gyermekkori képeit.

hirdetés

Pocahontas, Jázmin, Aranyhaj, és Hófehérke csak pár a Disney-hercegnők sorából, akiket generációk szerettek meg és sokan ihletet is kaptak a tündérmesékből. Így volt ezzel a Bored Panda egyik munkatársa, Hidreley Diao, aki eljátszotta gondolattal, hogy tegyen egy kis "időutazást", és megalkossa a hercegnőket kisgyerekekként. 

A Disney hercegnők számos művészt inspiráltak, és mindig is kíváncsi voltam, hogyan festenének gyerekként a való életben. Szóval Photoshop és Al segítségével elégítettem ki kíváncsiságomat, remélem ti is érdekesnek találjátok!

- mesélte a művész, akinek Instagram-oldalán még több ehhez hasonló fotót találhatsz.

1. Aranyhaj - Aranyhaj és a nagy gubanc (2010)

Fotó: Hidreley Diao/Instagram

Aranyhaj mágikus haja már születésekor bajba keveri kislányt: elrabolják, hogy különleges képességeit felhasználják. A lány így egy toronyba zárva tölti mindennapjait, de 18 éves korában megszökik, és találkozik egy tolvajjal, akivel összekovácsolódik a sorsa. 

 

2. Jázmin - Aladdin (1992)

Fotó: Hidreley Diao/Instagram

Agraba szabad szellemű hercegnője Jázmin, aki nem tűri, hogy apja folyton férjhez akarja adni. Egy nap azonban beleszeret a tolvaj Aladdinba, és bár nem ismeri fel, amikor a fiú hercegi álruhát ölt, Aladdin végül megmenti Jázmint és a birodalmat Jafartól - ennek fejében pedig feleségül veheti a lányt.

 

3. Hófehérke - Hófehérke és a hét törpe (1937)

Fotó: Hidreley Diao/Instagram

Hófehérke a gonosz mostohájával él együtt, aki attól tartva, hogy a lány lekörözi őt szépségével, meg akarja öletni őt. Hófehérkének menekülnie kell a kastélyból, de végül otthonra talál hét törpe mellett. A mostoha azonban újra a lány életére tör, akit csak a herceg csókja menthet meg.

 

3. Belle - A szépség és a szörnyeteg (1991)

Fotó: Hidreley Diao/Instagram

Belle egy francia falucskában él különc édesapjával, aki eltéved egy útja során és egy elhagyatott kastélyban találja magát, ahol a szörny rögtön börtönbe zárja. Belle önzetlenül feláldozza magát, és cserél édesapjával. Egy idő után beleszeret a szörnybe, akit a falubeliek el akarnak pusztítani - kis híján sikerrel járnak, ám a harc során az átok megtörik, és a szörny a kastély lakóival együtt visszaváltozik emberré.

 

4. Pocahontas - Pocahontas (1995)

Fotó: Hidreley Diao/Instagram

Pocahontas szabad szellemű indián lány, és nem akar hozzámenni apja választottjához. Amikor megérkeznek az angol telepesek, találkozik egy John Smith nevű férfival, akit a természet tiszteletére tanít. Hamar szerelembe esnek, ám John börtönbe kerül, Pocahontasnak pedig meg kell akadályoznia egy háború kirobbanását.

 

5. Merida - Merida, a bátor (2012)

Fotó: Hidreley Diao/Instagram

Merida skót hercegnő, aki ki nem állhatja, hogy édesanyja folyton a trónörökösi teendőkről prédikál neki. Egy szerencsétlen varázslat folytán azonban rajta áll, hogy megmentse anyját, aki medvévé változik.

 

6. Elsa - Jégvarázs (2013)

Fotó: Hidreley Diao/Instagram

Elsa a hó és a jég irányításának különleges képességével rendelkezik, ám gyerekkorában megsebesíti testvérét, Annát, ezért a szülei megtiltják, hogy varázsoljon. Ahogy felcseperedik, egyre kevésbé tudja kordában tartani erejét, amelynek következtében életveszélyes kalandokba bonyolódik.

 

7. Vaiana - Vaiana (2016)

Fotó: Hidreley Diao/Instagram

Vaiana azért indul útnak, hogy megmentse népét - a kalandozásai során pedig találkozik Maui félistennel, akivel együtt szállnak szembe a különböző akadályokkal.

 

8. Tiana - A hercegnő és a béka (2009)

Fotó: Hidreley Diao/Instagram

Tiana minden álma, hogy megnyithassa saját éttermét. Ám amikor megcsókolja a békává változott Naveen herceget, ő is ugyanolyan állattá válik. Így aztán közös céljuk, hogy mindketten megtalálják a megoldást és visszanyerjék alakjukat.

 

9. Csipkerózsika - Csipkerózsika (1959)

Fotó: Hidreley Diao/Instagram

Csipkerózsikát még kisbaba korában elátkozza egy gonosz tündér, amelynek értelmében 16 éves korában megszúrja az ujját és meghal. Szerencsére a tündérkeresztanyák meggyengítik az átkot, így azonban a lány nem meghal, hanem mély álomba szenderül és csak az igaz szerelem csókja ébresztheti fel.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek