Starity

Milyen számítógépasztalt válasszunk?

2022. augusztus 08. 16:04   |   

Nem kérdés, hogy mára már minden háztartásban minimum egy, de gyerekes családok esetén akár több számítógép is megtalálható. Lehetnek ezek asztali vagy mobil darabok, és a laptopokon túl még ide sorolhatók a tabletek is, hiszen azok is már szinte teljesen ugyanazt a funkciót tudják ellátni, mint a társaik.

hirdetés
Milyen számítógépasztalt válasszunk?

Számítógépasztal kontra íróasztal

Sokan elgondolkodnak, hogy számítógépasztalt vegyenek-e vagy inkább íróasztalt. A Gemini-Duo irodabútor kategóriájában mindkét típust megtalálhatod, de segítünk a kettő közötti döntésben. Ha többen szeretnétek leülni dolgozni, mindenképp javasolt egy íróasztal, amelynek általában nagyobb, több tárolórésze, polca, fiókja van.

Amennyiben gyerekek is vannak a családban, nekik mindenképpen szükséges előbb vagy utóbb egy íróasztal, hiszen a lecke megírása, a különféle írásbeli feladatok elvégzése megköveteli, hogy legyen egy külön kis bútoruk. Nem utolsósorban egy íróasztal a rendszerességre is ösztökéli a gyermeket. Ha később, nagyobb korban kap netán egy laptopot, akkor az íróasztal egyben számítógépasztalként is tud funkcionálni.

Felnőttek esetében, ha kötelezettségeik nem követelnek meg sok papírmunkát, pakolást, rendszerezést, akkor nem szükséges, hogy beruházzanak egy nagyobb íróasztalba, elegendő lesz egy számítógépasztal is. Ezek általában kisebb darabok, és nem is mindig rendelkeznek polcokkal, fiókokkal, legfeljebb egy kihúzható billentyűzettartóval.

Befolyásolja a lakás beosztása

Döntésünket befolyásolhatja a lakás alapterülete is, illetve hogy hova szeretnénk elhelyezni ezt a bútordarabot. Ha nincs külön nappali és hálószoba, akkor mindenképpen javasolt egy kisebb számítógépasztal beszerzése. Kaphatóak már mobil változatok is, amelyek a gurulós görgők segítségével oda mozgathatók, ahova csak szeretnénk.

Ha van külön nappali vagy akár egy dolgozószoba, akkor gondolkodhatunk egy nagyobb számítógépasztal vagy akár egy íróasztal beszerzésében. A lakás kialakítása olykor lehetővé teszi, hogy a sarokba helyezzük el ezeket a bútordarabokat. A Gemini-Duo webáruházban is találhatunk olyan típust mindkét kategóriából, amelyik kimondottan sarokasztal.

Természetesen egy íróasztal esetében több értelme van a sarokban való elhelyezésnek a nagyobb helykihasználás végett. És általában egy sarok íróasztal nagyon sok tárolókapacitással rendelkezik. Kényelmesen elfér a lábunk is az asztallap alatt, és oldalirányban tudunk pakolni a különféle fiókokba, rekeszekbe, minden a kezünk ügyébe akad.

Számtalan kialakítás

Annak eldöntéséhez, hogy mekkora és milyen típusú asztalt válasszunk, nagyban hozzájárul az a tény is, hogy milyen egyéb bútorok találhatók abban a helyiségben. Lehet, hogy el tudunk helyezni egy sarokasztalt is, de elegendő lehet egy laptopállvány is.

A különféle faanyagok a színeket is meghatározzák. Igen népszerűek napjainkban a fehér számítógépasztalok. Amennyiben a családban több gyermek is már iskoláskorú, akkor ajánlatos mindegyiknek külön számítógépasztal vagy íróasztal beszerzése.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek