Starity

Hogyan tedd esztétikussá a házad környezetét?

2022. augusztus 15. 20:08   |   

Az, hogy hogyan alakítjuk ki a házunk közvetlen környezetét legalább olyan fontos, mint a belső tereink kialakítása. Mind esztétikailag, mind pedig használhatóság szempontjából is nagyon fontos, hogy milyen módon kivitelezzük a feljárónkat vagy az udvarunkat.

hirdetés
Hogyan tedd esztétikussá a házad környezetét?

A térkő az egyik leggyakrabban alkalmazott alapanyag, amit nagyon sokoldalúan lehet használni. Az elmúlt években népszerűvé vált amiatt, hogy nagyon szép végeredményt lehet elérni vele, ráadásul nagy választékban is kapható.  

Milyen előnyei vannak a térkő használatának? 

A térkő valójában nem más, mint betonból kiöntött burkolóelem, azonban ennek alkalmazásával sokkal esztétikusabbá tehetjük vele az udvarunkat, mintha egyszerűen csak lebetonoznánk. Az elemek különböző méretben, formában és színben kaphatóak, így csak a képzeletünk szabhat határt annak, hogy milyen módon díszítjük velük az otthonunk külső környezetét.

A térkő használatával egy kemény betonfelületet kapunk, ami tökéletesen alkalmas arra, hogy kocsival közlekedjünk rajta. A térköveket gyakran használják még a bejárat és az ajtó közötti bevezető út burkolására. Sőt, akár kerten belül is ki lehet alakítani velük a sétáló utakat. 

Miért érdemes ágyásszegélyt használni a kertben? 

A térkő mellett ágyásszegélyt is érdemes lehet használni, hiszen segítségével sokkal esztétikusabbá tehetjük a környezetünket. Alkalmazásával könnyen elhatárolhatjuk egymástól a kertben lévő növényeket, kavicságyásokat, és az egyéb díszítő elemeket. Felhasználható például arra, hogy kör alakban díszkavicsot tegyünk a növények köré, ezzel elhatárolva azt a füves területtől. Nagyszerűen működik vízelvezető vagy dekor védőgát kialakítására és optikai térelválasztására. Rugalmasságának köszönhetően íves és kör alakban is lerakható, ehhez csak a megfelelő erősségben meg kell hajlítani a két végénél fogva. Az ágyásszegély telepítése nagyon egyszerű, a földön való elhelyezését követően a tüskékkel lehet rögzíteni.

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek