Starity

9 trend, amely idén ősszel hódítani fog

2022. augusztus 23. 22:10   |   Szerző: Four

Romantikus fodrok, minimalista stílus, motorosdzsekik és sok más érdekesség a listában!

hirdetés

A WhoWhatWear szerint egyetlen szóval lehetne jellemezni az idei őszi divatot: nosztalgia. A dizájnerek a koronavírus-járvány és az elkövetkezendő gazdasági nehézségek miatt legfőképpen olyan kollekciókat terveztek, amely régmúlt emlékeket, boldog, nosztalgikus pillanatokat idéznek fel az emberekben. Így aztán nem meglepő, hogy az élénk színek és a túlméretezett darabok mellett idén ősszel sokkal több klasszikus szabású fazon illetve romantikus, csillogó, vidám outfit nyert teret.

 

1. A '90-es évek minimalizmusa

 

 

Egyszerű szoknyák, mellények, alacsony derekú nadrágok, és nagyon minimális smink - egy kis gót stílussal megfűszerezve.

 

2. Motorosdzsekik

 

 

Szintén a '90-es évekre hajaz, hogy a motorosdzseki újra divatba jött, különösen a secondhand, kicsit viseltesebb, "fáradtabb" darabok.

 

3. Élénk színek

 

 

A Valentino már egy ideje berobbantotta a Barbie-divatot élénkrózsaszín kollekciójával, ám több tervező is hasonlóan harsány színekkel dolgozott az idei őszi kollekcióban. A citromzöld, az élénklila és a narancsos árnyalatok is remekül passzolnak egy-egy egyszerűbb darabhoz.

 

4. Túlméretezett ruhák

 

 

Még mindig tartja magát az 'oversized' vagyis a túlméretezett darabok divatja, ám ezúttal nem csak egy-egy elem, hanem az egész outfit esetében is látható lesz ez a trend. 

 

5. Bohém stílus

 

 

Földszínek, természetes minták: a bohém stílus esetében az időtlen, klasszikus szabások kerülnek előtérbe, amelyek örök darabnak számítanak a szekrényben.

 

6. Állatminta

 

 

Minden szezonnak megvan a maga "kedvenc" állatmintája: 2022-ben a leopárdminta az, ami igazán teret hódít magának.

 

7. Bomberdzseki

 

 

Habár a bomberdzsekiről többnyire lazább, egyszerűbb outfitek jutnak eszünkbe, idén ez a ruhadarab is kap egy kis extrát: szexi csipkeszoknyák, merész szabású ruhák szuper kísérője lehet.

 

8. Öltönyök és nadrágkosztümök

 

 

Az idei ősz egyik nagy trendje a - koronavírus-járvány következtében ellaposodott - munkahelyi öltözetek felvirágoztatása. Szigorú szabású öltönyök és kosztümök, amelyek ugyan tartalmazzák a kényelmi faktort, de mégis tradicionális hatást keltenek.

 

9. Romantikus fodrok

 

 

Továbbra is elmaradhatatlan részei a gardróbnak a lágy, romantikus, fodros darabok, virágmintával és finom színekkel, amelyeket a reneszánszukat élő kosztümös filmek és sorozatok ihlettek.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek