Starity

Amit a férfi öv vásárlásáról tudni kell

2022. szeptember 17. 18:06   |   

A férfi öv egy igazán maszkulin kiegészítő. Nem csak praktikus és hasznos, hanem egy olyan stíluselem, amellyel kifejezhetjük egyéniségünket. Fontos ismertetőjele az anyag, de szintén nem elhanyagolható, hogy milyen csattal hordjuk, illetve, hogy ki tudjuk-e választani a megfelelő méretet. Nem létezik olyan férfi öv, ami bármilyen ruhához illik, ezért érdemes tisztába kerülni azzal, hogy hogyan válasszunk megfelelő modellt.

hirdetés
Amit a férfi öv vásárlásáról tudni kell

Miért hordjuk igazából a férfi övet?

Egyértelműen funkcionális darab, hiszen egyik célja az, hogy megtartsa derekunkon a nadrágot. De azért ennél többet is tud. Kiváló eszköz arra, hogy meghatározzuk a stílusunkat, de mégsem hivalkodó és szembeötlő. Amikor egy klasszikus összeállításról van szó, ez lehet az utolsó hiányzó elem, ami felteszi az i-re a pontot.

Egy olyan darabról van szó, amely elválasztja az alsó- és a felsőtesten viselt ruházatot. Vagy éppen összeköti azokat. Az ÖvBolt férfi öv kínálatában mindenki megtalálhatja a stílusának megfelelőt.

Ahhoz, hogy valóban passzoljon hozzánk ez a kiegészítő, mindenképpen a megfelelő méretet kell kiválasztanunk. Az öv hosszát jellemzően centiméterben adják meg. Igen ritkán találkozhatunk olyan jelölésekkel, mint amit a ruházati termékekben is találunk, például az S-M-L. A megadott hosszúságot mindig így kell értelmeznünk: az öv csat felőli kezdete és a középső lyuk közötti távolság hosszát adják meg. Tehát sosem a teljes hosszt jelenti a mérete.

Elegáns vagy sportos összeállításhoz is választhatunk férfi övet

A férfi kiegészítőkről általában elmondható, hogy egyszerre töltenek be esztétikai és praktikus funkciókat. A férfi övről éppen ugyanez mondható el, hiszen kiegészíti a viselt ruházatot, ugyanakkor a megfelelő helyen tartja a nadrágot is.

Léteznek olyan klasszikus modellek, melyekkel biztosan nem lőhetünk mellé. Ezeket leginkább a formális alkalmakkor vagy az üzleti stílus képviselői használják. Jellemzően fekete vagy barna színűek, egy biztos: a klasszikus modellek sosem mennek ki a divatból.

Fontos, hogy megfelelő anyagú és színű kiegészítőket válasszunk, ami illik a választott lábbelihez is, illetve az egyéb kiegészítőkhöz például a táskához. Egy elegáns összeállításnál válasszunk diszkrét csatot! Kellemes összhatást kelt, hogy ha az öv színe passzol a viselt karórához.

Nem csak hivatalos alkalmakkor hordható

Amennyiben egyfajta átmenetet képviselünk az elegáns és a hétköznapi öltözetek között, akkor érdemes a smart casual elveinek megfelelő kiegészítőt választanunk. Ebben az esetben sokkal nagyobb a mozgástér, ami kísérletezésre adhat okot. Bár megjelennek az elegáns elemek, mint például a zakó, de ezeket finomíthatjuk egy chino nadrág használatával vagy egy pólóing viselésével.

Nyugodtan engedjük el a klasszikus fekete-barna kombinációt, válasszunk bátran színeket, esetleg más textúrájú textilből készült öveket is! Egy szempontot azért mindig tartsuk szem előtt, hogy az öv színének harmonizálnia kell az egyéb kiegészítőinkkel. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

divat ruházat öv
hirdetés

Ajánlott cikkek