Starity

James Cameron egy évig írta az Avatar 2 forgatókönyvét, aztán kihajította

2022. szeptember 26. 22:10   |   Szerző: Four

A rendező nem volt elégedett a végeredménnyel, újrakezdte a forgatókönyvírást.

hirdetés

James Cameron a brit The Timesnak mesélte el, hogy nem volt egyszerű menet az Avatar 2 forgatókönyvének megírása. 

A rendező szerint egy évet töltött azzal, hogy megírja a szkriptet, de rájött, hogy nem tetszik neki a végeredmény, ezért újrakezdte a folyamatot. 

Amikor leültem az íróimmal, hogy elkezdjük az Avatar 2-t, azt mondtam: 'nem csinálhatjuk meg a következő filmet, amíg nem fejtjük meg, hogy mitől volt olyan sikeres az első. Fel kell törnünk a kódot, hogy mi a fene történhetett.'

Cameron szerint a csapata erre a következtetésre jutott:

Minden film különböző szinteken működik. Az első a felszín, amely a karakter, probléma és megoldás. A második tematikus: mit próbál üzenni a film? De az Avatar még egy szinten működik, a tudatalatti szinten. Megírtam egy egész forgatókönyvet a folytatásnak, aztán rájöttem, hogy nem értem el vele a harmadik szintet. Bumm. El kellett kezdeni elölről. Mindez egy évembe került.

- mondta. 

A rendező hozzátette, hogy a csapata folyton új történetszálakat akart alkotni, ami neki nagyon nem tetszett. Mindenáron az eredeti sztori alapján akart továbbmenni, és a Variety szerint ezért meg is fenyegette a többieket, hogy kirúgja őket:

Folyton új történetekről beszéltek. Azt mondtam: 'ez még nem így lesz.' Végül meg kellett őket fenyegetnem, hogy kirúgom mindegyiküket, mert azt tették, amit az írók szoktak: próbálkoztak új történeteket alkotni. Azt mondtam: 'Meg kell értenünk, mihez kapcsolódtak az emberek, és azt meg kell védenünk.'

- jelentette ki.

Az Avatar - A Víz Útja december 15-én jelenik meg a mozikban, és már a további három film is készülőben van: 2024-ben a harmadik, 2026-ban a negyedik és 2028-ban az ötödik rész fog érkezni. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek