Starity

Elhunyt a Gangsta's Paradise Grammy-díjas előadója, Coolio

2022. szeptember 29. 08:08   |   Szerző: LexiCobain

Szeptember 28-án, Los Angelesben érte a halál a '90-es évek méltán népszerű ikonját, az 59 éves Cooliót.

hirdetés

Menedzsere, Jarez Posey hozta nyilvánosságra a szomorú hírt, miszerint Coolio elhunyt. 

Minden, amit jelen pillanatban tudok, az az, hogy egy barátja otthonában tartózkodott, a fürdőszobában

– olvasható Posey az NBC Newshoz eljuttatott nyilatkozatában.

A TMZ már úgy tudja, hogy Coolio nem válaszolt, amikor szólították, így a barátja benyitott a fürdőszobába, ahol eszméletlenül találta őt, ezért értesítette a mentőket. A Los Angeles-i rendőrséget helyi idő szerint délután négy órakor riasztották a sztárhoz, aki továbbra sem reagált és az újraélesztési folyamatok dacára egy órán belül életét vesztette.

Az eredetileg Artis Leon Ivey Jr. néven született rapper 1994-ben indította be zenei karrierjét az It Takes A Thief című albummal, melynek legismertett kislemeze, a Fantastic Voyage a Billboard Hot 100 listáján a dobogó alsó fokáig jutott. Az igazi világhírnevet azonban csak a két évvel később megjelent Gangsta's Paradise hozta meg a számára, melynek címadó dala a Veszélyes kölykök címre keresztelt drámafilm betétdala lett 1995-ben. A nóta meghozta Coolio számára a szakma elismerését is egy Grammy-díj képében az 1996-os átadón.

2015-ben úgy nyilatkozott a Gangsta's Paradise-ról, mint egy olyan dalról, ami nemcsak az ő, de mások életét is megváltoztatta:

Sokan azt mondják nekem, hogy ez a dal megmentette őket a démonaiktól, hogy ezt hallgatták és segített nekik túlélni. Megmentette őket az öngyilkosságtól meg az ilyen és hasonló szarságoktól.

Később Cooliónak további hat albuma jelent meg – a legutóbbi 2009-ben –, emellett szívesen vállalt televíziós- és filmszerepeket is. Olyan alkotásokban tűnt fel többek között, mint az 1997-es Batman és Robin, vendégszerepelt a Sabrina, a tiniboszorkányban, a Bűbájos boszorkákban, a Sok hűhóban és A dadusban, de hangját kölcsönözte a Futurama sorozat Kwanzaa-botjának és felénekelte a Kenan és Kel betétdalát is.

Ami a magánéletét illeti, még 2000-ben elvált feleségétől, Josefa Salinától, akitől hat gyermeke született. Önmagát oltalmazó édesapaként írta le egy 2008-as interjúban, mondván, hogy a gyermekeivel sosem haragszanak egymásra túl sokáig és nagyon jó a kapcsolatuk.

via E! Online

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek