Starity

Leonardo DiCaprió pénzmosási perbe keveredett

2022. október 14. 11:11   |   Szerző: SzilviD

Leonardo DiCapriót tanúként hallgatják meg Pras Michel pénzmosási perében.

hirdetés
Leonardo DiCaprió pénzmosási perbe keveredett
Fotó: hu.depositphotos.com

2019-ben az igazságügyi minisztérium vádat emelt a Fugees nevű banda rappere Prakazrel "Pras" Michel és a malajziai üzletember Low Taek Jho, más néven Jho Low ellen, mert állítólag összeesküvést szőttek, és több mint 21 millió dollárnyi illegális külföldi kampánytámogatást juttattak Barack Obama volt elnök 2012-es kampányába. Michel ártatlannak vallotta magát a vádakban, míg Low képviselője szintén tagadta, hogy ügyfele ilyesmit tett volna.

2021 júniusában mindkettőjüket további vádakkal illették, mivel állítólag igyekeztek befolyásolni Donald Trump akkori elnök kormányát, hogy ejtsék a Low és mások ellen a malajziai fejlesztési alapból származó pénz elsikkasztása miatt indított szövetségi vizsgálatot. Michel ebben az ügyben is tagadta a vétkességet, és bírósági tárgyalásra vár. Low továbbra is szabadlábon van, és feltételezhetően Kínában tartózkodik.

Október 9-én az amerikai igazságügyi minisztérium benyújtotta az üggyel kapcsolatban javasolt tanúlistát. Leonardo DiCaprio, aki kapcsolatban állt Low-val, a 25. helyen szerepel. Az E!News megkereste DiCaprio képviselőjét, de nem reagált a kérdésekre.

A vizsgálat szerint több mint 3,5 milliárd dollárt sikkasztottak el ingatlanok, műkincsek, egy jacht és egy repülőgép vásárlására, valamint olyan filmek finanszírozására, mint A Wall Street farkasa, amelyben DiCaprio a főszereplő.

A Leonardo DiCaprio Alapítvány még 2016-ban közleményben tudatta, hogy a színész

először a sajtóhírekből értesült arról, hogy a kormány polgári peres eljárást indított A Wall Street farkasa forgatásában részt vevő néhány fél ellen.

Azonnal megkereste képviselőivel az Igazságügyi Minisztériumot, hogy megtudja, kapott-e ő vagy az alapítványa

valaha is bármilyen ajándékot vagy jótékonysági adományt, amely közvetlenül vagy közvetve kapcsolódik ezekhez a felekhez, és ha igen, a lehető leghamarabb visszaadja ezeket az ajándékokat vagy adományokat.

Michel tárgyalása 2023 márciusában kezdődik.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek