Starity

Az konyhabútor szerelés bonyolultabb, mint gondolnád

2022. október 18. 16:04   |   

Felújítod a konyhát? Az egyik legfontosabb helyiség, így biztosan alaposan átgondoltad a tervet mi hova kerül. Arra is gondoltál, hogy a sok bútorlap hogyan fog végül összeállni? Nos, vannak vállalkozó kedvű emberek, akik maguk próbálják megépíteni, azonban nem várt nehézségekbe ütközhetnek.

hirdetés
Az konyhabútor szerelés bonyolultabb, mint gondolnád

„Na majd én jól megépítem ezt a konyhát, nem kell ide bútorszerelő!” Ismerős mondat? Pedig egy felújítás során már az elszállítás sem egyszerű, ismerős amikor kézi raklapemelő targoncával kihozod az elemeket a soroksári IKEA raktárából? Nos a megépítés is hozhat még meglepetéseket.

A munkalap az egyik legbonyolultabb tényező

A munkalapok rendkívül hosszúak és nehezek, emiatt eleve nem egy emberes meló már a pultra sem felrakni. Az illesztésük viszont már még bonyolultabb. Ha egy szépen összeillesztett munkalapot szeretnél feltétlen bízd szakemberre, tapasztalat nélkül szinte biztos, hogy elrontod és a több tízezer forintos munkalap újra vásárlásának biztosan nem fogsz örülni.

Vágás a munkalapba

Szintén a munkalaphoz tartozó feladat, hogy a főzőlapnak, mosdónak és egyéb felszereléseknek, amik a pultban találhatóak ki kell vágni a helyét. Ez nem csak precizitást kíván meg, hanem profi eszközöket is. Egy jó méréssel lehet Te is megtudod csinálni, de számíts rá, hogy 1-2 milliméter téved is örökre látszódni fog.

Mit biztosít számodra egy bútorszerelő?

A bútorszerelő szakma bár furcsa hasonlat, de olyan, mint például egy kutyatréner. A tapasztalat az, ami igazán értékessé teszi és ennek köszönhetően tud hozzájárulni a gyönyörű konyhádhoz. Viszi az összes szükséges felszerelést, profi eszközökkel rendelkezik és segít olyan problémák megoldásában is, minthogy esetleg egy cső fut fura helyen, nem egyenes a fal vagy a padló, de te mégis egyenes konyhát szeretnél vagy éppen kivágja neked tökéletesen a munkalapot.

Ez a tudás, amit megfizetsz, amikor bútorszerelőt fogadsz, így ne sajnáld rá a pénzt, sokkal drágább mulatság lenne, ha te rontod el a szerelést!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek