Starity

Söpör a 30 Seconds to Mars forgószele

2010. december 01. 12:12   |   Szerző: xxangi20xx

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ez nem a valóság, ez egy álom – szögezik le egyből az új 30 Seconds to Mars-klip, a Hurricane legelején az együttes tagjai. A videó képtelenségekkel telített, semmi sem az, aminek látszik.

hirdetés
Söpör a 30 Seconds to Mars forgószele

A kisfilm az erőszak és a szexualitás témáját boncolgatja, az együttes az éjjeli New York utcáin – a frontember, Jared Leto szavaival élve – egy „szürreális rémálmot” forgatott. A női rajongók számára csemegével is kecsegtet a Hurricane videoklip, ugyanis a fiatalabbik Leto testvér félmeztelenül ugrál magas helyekről, ezalatt a bátyja egy fehér Ducatin száguldozik, míg Tomo a rajongók nagy örömére hegedül. A bizarr klipben a három főszereplő mellett latexruhás apácák és különleges jelmezek is feltűnnek. A szexualitáson és az erőszakon kívül a vallás is szerepet kap a videóban: láthatunk egy jelenetet, amely meglehetősen botrányt gerjesztő, három különböző vallás három képviselője égeti el szent könyvét.

„Ez egy olyan dal, ami a dolgok sötét oldalát közelíti meg. Ez épp az ellentéte a Kings and Queensnek – amely tele van optimizmussal és reménnyel, és nagyon energikus töltetű” – nyilatkozta a fiatalabbik Leto testvér, Jared Leto, a zenekar frontembere és egyben a Hurricane klip rendezője.

A teljes kisfilm 13 perces, ámde a Hurricane című dal koránt sincs annyi, ezért a zenekar Escape és Night of the Hunter című dalainak részleteit is hallhatjuk felcsendülni a klipben. Viszont nem hallhatjuk Kanye West dalbetétjét, pedig eredetileg a rajongók arra számítottak, hogy a Kanye West-es verzió kerül a vágóasztalra, mivelhogy a Hurricane című szerzeményt az együttes Kanye West közreműködésével is feldolgozta. Viszont arra a legfanatikusabb rajongók sem számítottak, hogy a klipben, még ha csak pár képkockára is, de megjelenik Terry Richardson fényképész, az együttes örök jó barátja is.

A 30 Seconds to Mars szokásához híven most sem hagyta ki a rajongókat a munkálatokból: a zenekar kínai, portugál, orosz, francia, német, spanyol, olasz, japán és angol rajongókat kért fel, hogy anyanyelvükön beszéljenek nyíltan a szexről vagy az erőszakról, szükség esetén íróktól, költőktől is idézhettek, majd a legérzelmesebb és lekülönlegesebb vallomásokat bevágták a videoklipbe.

A klip meglepően gyorsan elkészült, ugyanis először 2011-re volt kitűzve a premier időpontja, de Jared Leto, a klip rendezője – tőle szokatlan módon – villámtempóba fogott, hogy még karácsony előtt megajándékozhassa a 30 Seconds to Mars rajongóit; Jared a vágókat még Spanyolországba is magával vitte az European Music Awardsra, s a szállodában is csak a klip készítésével foglalkozott.

„A szex veszedelmes oldaláról és a veszélyes szituációkban rejlő szexualitásról szóló eszmefuttatás”-ként jellemezte Jared Leto az alkotást, tehát nincs okunk meglepődni azon, hogy a zenecsatornákon csak cenzúrázva láthatjuk majd a klipet – vagy még úgy sem. Mindenesetre a világháló segítségével cenzúrázatlanul is megtekinthetjük.

Az alábbi videón a cenzúrázott változatot láthatjuk.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek