Starity

Elhunyt Jerry Lee Lewis

2022. október 28. 20:08   |   Szerző: Four

Nemrég érkezett a hír: a legendás énekes és zongorista 87 éves korában hunyt el.

hirdetés
Elhunyt Jerry Lee Lewis
Fotó: jerryleelewisthekiller/Instagram

Elhunyt Jerry Lee Lewis, legendás énekes és zongorista: a híresség 87 éves korában lelt örök nyugalomra, Desoto megyei otthonában, szerettei mellett. A sajtónyilatkozat szerint Lewis nem tartott a haláltól, utolsó napjain kijelentette, hogy "kész találkozni Jézussal". 

A híresség különleges zongoratudásával és előadásmódjával vált világhírűvé: a "Great Balls of Fire", a "Breathless" és a "Whole Lot of Shakin' Going On" című slágerek az ő nevéhez köthetők, és 1986-ban elsőként került be a Rock and Roll Hall of Fame tagjai közé többek között Elvis Presley, Ray Charles és Chuck Berry mellett.

Lewis életét sikerek mellett rengeteg botrány és tragédia övezte: hétszer is megházasodott, de egyik felesége az unokatestvére, Myra Gale Brown volt, akit 13 évesen vett feleségül (ez a frigy egyébként hatalmas botrányt kavart, kis híján ráment a karrierje). Hat gyereke született, de közülük kettő tragikus balesetben halt meg: a 3 éves Steve a szomszéd medencéjébe fulladt, Jerry Lee Lewis Jr. pedig halálos autóbalesetet szenvedett

A zenész 2019-ben kisebb sztrókot kapott, de ettől függetlenül továbbra is szeretett volna zenélni.

Lewis a feleségét, Judith-ot és négy gyermekét hagyta hátra: Jerry Lee Lewis III-t, Ronnie Lewist, Phoebe Lewist és Lori Lancastert.

via People

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek