Starity

Mexikó utazás és top látnivalók

2022. november 08. 14:02   |   

Lassan vége az idei évnek és soha nem lehet elég korán kezdeni a következő éves nyaralás tervezését, miért ne tervezhetnénk meg már most a jövő évi mexikói nyaralás legfontosabb részleteit.

hirdetés
Mexikó utazás és top látnivalók

Mexikó utazás szempontjából kiváló választás lehet, ha valamilyen izgalmas célpontot keresünk.

A mexikói Yucatán-félsziget egy hatalmas tengerparti régió, amely tele van trópusi strandokkal, látványos vadon élő állatokkal, ősi maja romokkal, kis falvakkal és izgalmas programokkal.

A Yucatán-félsziget egy olyan hely, ahol a smaragd vizek türkizkék hullámokká változnak a tökéletesen fehér tengerpart homokján. Ez ad otthont a híres Riviera Mayának.

Buja zöld erdők is találhatók maja romokkal, gyarmati korszak építészetével és színekben pompázó tengeri élettel - mindezt a karibi kék ég alatt.

A Yucatán félsziget elválasztja a Karib-tengert a Mexikói-öböltől, és minden trópusi terület, ami a „Karib-tenger szóhoz kapcsolódik, teljes mértékben megtekinthető a partvonalak mentén.

Érthető, hogy a Yucatan egyre népszerűbb nyaralási hely, olcsó és egyszerű repülőjáratokkal számos nagyvárosból Mexikó hírhedt parti- és üdülővárosába, Cancúnba. Mexikó utazás szempontjából minden igényt ki tud elégíteni változatos tájaival.

Ha Mexikó utazás miatti feltételein gondolkodnánk, akkor biztos megnyugtató információ számunkra, hogy Mexikó eltörölte az összes COVID-19 beutazási követelményt. 2022 januárjától már nincs szükség tesztekre, oltási adatokra és egészségügyi nyomtatványokra.

A legtöbb szálloda, látnivaló és magántúra új egészségügyi és biztonsági protokollokkal tart nyitva, és előfordulhat, hogy az úti céltól függően bizonyos irányelveket (például maszk viselését) kell követnünk. Vajon mik is azok a programok amelyek kihagyhatatlanok, ha Mexikóba utazunk?

1. Látogassuk meg Chichen Itzat

Ez az UNESCO világörökségi helyszín a mexikói maja régészeti színtér központi eleme, és évente körülbelül 1, 4 millió látogatót vonz - ez a régió második legnépszerűbb maja romja.

Chichen Itza több mint ezer éven át Közép-Amerika egyik nagy városa volt - itt található, mert közel volt a mély cenotekhez, ahol édes vízhez is hozzáférhetett. A modern helyszín 5 négyzetkilométernyi régészeti leletet és lenyűgöző kőépületeket foglal magában, sűrű erdővel körülvéve.

2. Menjünk el Las Coloradasba

A Ría Lagartos Bioszféra Rezervátum egyik sarkában, körülbelül 3 órányira Cancuntól, talál egy varázslatos helyet, ahol a tenger vize eposzi méretekben élénk rózsaszínűvé válik.

Minden a sótermelésen múlik. A Las Coloradas rózsaszín tavakat ipari méretű tengeri só előállítására használják. Ahogy a víz elpárolog, a sótartalom robbanásszerűen megindítja a vörös algák, a planktonok és a sós garnélarák szaporodását, vöröses-rózsaszín árnyalattal.

Autóval ellátogathatunk a tavakhoz (és az azonos nevű kisvároshoz), és sétálhatunk a part mentén, szürreális fotókat készíthetünk a rózsaszín vízről.

3. Ússzunk tengeri teknősökkel

Az Akumal strandon mi is úszhatunk tengeri teknősökkel, mindössze 30 percre Playa del Carmentől délre. Ez a sekély kékeszöld víz 3 különböző tengeri teknős fajnak ad otthont, amelyekkel együtt úszhatunk.

Időjárás tekintetében szinte egész évben jó az idő Mexikóban, de a legjobb idő a látogatásra a száraz évszak, december és április között. Az időjárás december és február között a leghűvösebb, de az átlaghőmérséklet még ekkor is 28 fok körül mozog.

Ha mégsem Mexikó lenne az álom utazás helyszíne, például egy utazás New Yorkba jó kompromisszum lehet. New York utazás szempontjából egy aktívabb városi pihenés igényeit tudja kiszolgálni, ha az USA felé vesszük az irányt érdemes lehet meglátogatni a Hudson folyó völgyét is egy vadvízi rafting erejéig.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek