Starity

Ikerbébiknek adott életet egy ázsiai elefánt egy New York-i állatkertben!

2022. november 14. 14:02   |   Szerző: Four

Iker elefántbébik születtek egy New York-i állatkertben, nézd meg az első fotókat!

hirdetés
Ikerbébiknek adott életet egy ázsiai elefánt egy New York-i állatkertben!
Fotó: syracusezoo/Instagram

Különleges örömhírt közölt a New York-i Rosamond Gifford Állatkert: ikerpárnak adott életet Mali nevű ázsiai elefántjuk. 

Az intézmény nemrég jelentette be, hogy két elefántbika született egyszerre - az ikerszülés az elefántok esetében pedig kevesebb, mint 1%-ra jellemző. 

A kisállatok érkezése azért is történelmi jelentőségű, mert a Rosamond Gifford dolgozói szerint eddig egyetlen Egyesült Államok-beli álletkertben sem volt eddig erre példa. 

Amikor bejelentettük az ázsiai elefántunk, Mali velmhességét, azt gondoltuk, hogy az elefántcsordánk héttagú lesz. De nem ez történt... mert nem csak egy hetedik, hanem egy nyolcadik taggal is bővült a csorda. Malinak ikrei születtek!

- nyilatkozott az intézmény.

Amióta a kicsik megszülettek, az állatokat gondozó csapat folyamatosan figyeli minden rezdülésüket, és a nyilatkozatuk szerint "Mali és mindkét borja nagyon jól van".

Mali október 24-én adott életet a két kiselefántnak: az első hajnali 2-kor született teljesen egészségesen, a második pedig 10 órával később. Ugyan a második borjú nagyobb súllyal született, mint bátyja, nem volt olyan életerős. Így aztán az állatorvosi csapat akcióba lendült, és a segítségükkel helyrejött a második kiselefánt állapota is. 

 

 

via People

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek