Starity

Emily Ratajkowski szerint egy baj van a #MeToo-mozgalommal

2022. november 17. 05:05   |   Szerző: Four

A modell elmondta véleményét a 2017-ben indult mozgalommal kapcsolatban.

hirdetés
Emily Ratajkowski szerint egy baj van a #MeToo-mozgalommal
Fotó: hu.depositphotos.com

Emily Ratajkowski a brit Elle magazin "The Books That Made Me" című rovatában mesélt azokról az olvasmányokról, amelyek meghatározóak voltak számára (Gustave Flaubert: Bovaryné; Lucia Berlin: A Manual For Cleaning Women; Raven Leilani: Luster; Amia Srinivansan: The Right To Sex; Toni Morrison: Nagyonkék; John Berger: Mindennapi képeink), és ennek kapcsán került szóba a 2017-ben indult #MeToo-mozgalom. 

A modell szerint a mozgalom maga nagyon fontos és nagy jelentőségű volt, de hozzátette, úgy érzi, sokan nem a kellő tanulságot vonták le belőle:

Szerintem a #MeToo-mozgalom szuperfontos volt. Sok olyan írás és esemény született, amelyek nem történtek volna meg, ha a mozgalom nem ilyen nagyívű. De azt gondolom, sajnálatos módon a tanulsága az lett, hogy sokan a következményektől tartanak. Szülőként számomra... nem azért szeretnéd, hogy a gyereked a büntetéstől tartva ne üssön meg egy másik gyereket. Azt szeretnéd, hogy legyen benne empátia és hogy megértse, fájdalmat okoz egy másik gyereknek a cselekedetével. Úgy érzem, valahogy ezt a gondolatot elveszítettük, és most már az alapvető eszme helyett arról szól minden, hogy milyen következményekkel kell számolnia azoknak a férfiaknak, akik megkérdőjelezhetően viselkedtek. De reménykedem benne, hogy ez a jövőben jobbra fordul.

- jelentette ki a modell.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek