Starity

Szükséges-e vitamin a törpehörcsögünknek?

2022. november 15. 17:05   |   

Bizonyára minden höritulajdonos egyetért abban, hogy számára a legfontosabb a kisállatának jólléte. Ennek érdekében nagy figyelmet kell fordítani az ideális tartási körülményekre a táplálástól kezdve a megfelelő élettér kialakításáig. És mi a helyzet a vitaminkészítményekkel?

hirdetés
Szükséges-e vitamin a törpehörcsögünknek?

Vitaminok törpehörcsögöknek

Egy vidám, érdeklődő, jó egészségnek örvendő törpehörcsög nem igényel különleges egészségügyi intézkedéseket. A változatos táplálás révén és a plusz finomságok mellett javarészt nincs szüksége egyéb készítményekre. Időnként azonban az általános ellenállóképessége támogatására biztosíthatunk vitaminkészítményeket. 

A HöriShop.hu törpehörcsög vitamin termékköréből beszerezhetjük kedvencünk számára a legoptimálisabbat. Itt megtalálható multivitamin és C-vitamin tartalommal rendelkező granulátum, folyadék, tabletta is. Választhatunk vitamincseppeket, melyeket egyszerűen a vízéhez kell csepegtetni az ajánlott adagolás függvényében. 

Alapesetben egy törpehörcsög számára nem indokolt a rendszeres vitaminkúra, viszont állatorvos javaslatára, betegség idején, a gyógyulást követő időszakban, esetleg megelőzésként viszont így is támogathatjuk. Nem szabad azonban túlzásba vinni a vitaminozást, hiszen azzal csak ártunk kisállatunknak!

Figyeljünk oda kis barátunkra!

Annak érdekében, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy törpehörink egészsége megfelelő, az alábbi tényezőket érdemes időnként ellenőrizni!

Megfelelő az étvágya? Megeszi a szokásos eledeladagját? Izgatottan keresgéli a nassolnivaló finomságokat? 

Kíváncsi, kellően aktív? Játékos, használja a futókerekét, örömét leli a játékaiban? 

Amennyiben gubbaszt, étvágytalan, változás észlelhető a viselkedésében és külsejében, állatorvoshoz kell fordulni! A betegségek eleinte egészen apró jelekben is megnyilvánulhatnak, ezért mindig legyünk elég figyelmesek, hiszen mi magunk ismerjük a legjobban kedvencünket. A jellemét, a viselkedését, a napi ritmusát. 

A hangulatán túl célszerű olykor alaposabban is megvizsgálni, például a bundáját, a fogait, a szemét és a fülét is. Egy szép, fényes bundával rendelkező, csillogó szemű törpehörcsög általában jó egészségnek örvend. Ezt megerősítheti a megfelelő étvágy, a jókedv és az érdeklődő viselkedés. 

Töltsünk elég időt kisállatunkkal!

Ezeknek a pirinyó állatoknak éppúgy szükségük van társaságra és izgalmas kihívásokra, mint más állatfajoknak. Gondoskodnunk kell az ideális környezetről, amely izgalmas és játékokban bővelkedik. Elrejthetünk fogkoptató nassolnivalókat is! Természetesen a futókerék sem hiányozhat lakhelyéből. 

Szánjunk elegendő időt a közös tevékenységekre is. Kis hörcsögünket elszórakoztathatjuk, ha a tenyerünkben másztatjuk, új játékokat mutatunk meg neki, eközben lehetőségünk nyílik a megvizsgálására is. 

Indokolt esetben ne habozzunk vitaminkészítményt is beszerezni a számára! A boldog hörcsög rengeteg vidámsággal ajándékoz meg viszonzásul. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek