Starity

James Cameron szerint az Avatar: A Víz Útja a filmtörténet egyik legrosszabb biznisze

2022. november 23. 11:11   |   Szerző: Four

A rendező szerint óriási kasszasikerre lesz szükség ahhoz, hogy egyáltalán nullára kijöjjön a költségvetés.

hirdetés

James Cameron szerint elképesztő kasszasikernek kell lennie a decemberben megjelenő "Avatar: A Víz Útja" című filmjének ahhoz, hogy a produkció ne minősüljön pénztemetőnek. 

A rendező a GQ-nak úgy nyilatkozott, az Avatar folytatását "kib***ottul drága volt megcsinálni", és "a filmtörténet legrosszabb biznisze volt".

A filmtörténet harmadik vagy negyedik legsikeresebb produkciójának kell lennie. Ekkor érjük el a küszöböt. Ekkor jövünk ki nullára.

- jelentette ki. 

Cameron a 2009-es Avatart 237 millió dolláros költségvetésből készítette, és óriásit kaszált vele: világszinten 2,9 milliárd dolláros bevételt hozott a produkció. Amit a rendező most remél az új filmjével, ahhoz meg kell haladnia a 2015-ös "Csillagok háborúja VII: Az ébredő Erő" bevételét, amely 2,07 milliárd dollár volt és ezzel a filmtörténet negyedik legnagyobb bevételét hozó produkciója a Deadline szerint. 

A rendező korábban már elhintette, vízválasztó lesz számára, hogy mennyire lesz sikeres az Avatar folytatása. Az eltervezettel ellentétben ugyanis A Víz Útján kívül csak egy Avatar-filmet fog még gyártani, ha nem lesz kiemelkedő a produkció.

Az Avatar: A Víz Útja december 15-én jelenik meg a mozikban, alább pedig látható a legújabb, hivatalos előzetese.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek