Starity

Meghalt a Trónok harca színésze

2022. november 23. 20:08   |   Szerző: SzilviD

Ser Ilyn Payne-t alakította az HBO sorozatában, korábban pedig jellegzetes gitárjátékával szerzett hírnevet a Dr. Feelgood együttesben.

hirdetés
Meghalt a Trónok harca színésze
Fotó: HBO

Hetvenöt éves korában elhunyt Wilko Johnson, a Trónok harca színész és punkzenész.

Johnson játszotta Ser Ilyn Payne-t az HBO sorozatában, valamint gitározott a Dr. Feelgood zenekarban. Leginkább egyedi gitárjátékáról volt ismert. A zenekar adta ki a közleményt a haláláról:

Ez az a bejelentés, amelyet soha nem akartunk megtenni, és nagyon nehéz szívvel tesszük most mégis meg: Wilko Johnson meghalt. November 21-én, hétfőn hunyt el az otthonában. Kérjük, hogy tartsátok tiszteletben a család magánéletét ebben a szomorú időben. RIP Wilko Johnson.

Johnson – John Peter Wilkinson néven született – angoltanár volt, majd punkzenész lett belőle. Színészi karrierjét 2011-ben kezdte Ser Ilyn Payne szerepével a Trónok harcában. Vendégszerepelt a sorozat első évadában, majd a második évadban újra feltűnt.

2013-ban hasnyálmirigyrákot diagnosztizáltak nála, és mindössze tíz hónapot jósoltak neki. Azonban nem adta fel, felkeresett egy másik orvost, majd átesett egy nagy műtéten. 2014-re hivatalosan is rákmentesnek nyilvánították. 

via News.com.au

 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek