Starity

Lombik program külföldön? Te belevágnál?

2022. december 04. 01:01   |   

A lombik program külföldön sok tehetősebb pár számára jelentheti a megoldást arra, hogy végre családot tudjanak alapítani, viszont azért ez nem olyan kényelmes megoldás mintha itthoni klinikát választanának.

hirdetés
Lombik program külföldön? Te belevágnál?

Ha azt szeretnénk, hogy a lombik program külföldön valósuljon meg, akkor a terhesség elején kinyitjuk a pénztárcánkat, s csak akkor csukhatjuk be - egy időre - ha már itthon van jó egészségben a baba és az anyuka is. Ez viszont legalább 9 hónapnyi folyamatos költekezést jelent - ha ott lesz a szülés is - nemcsak maga a klinika árai miatt, hanem az oda-vissza közlekedés, illetve a szállás miatt.

Sok időt igénybe vehet az is, ha ragaszkodunk egy általunk tapasztaltnak vagy nevesnek titulált orvoshoz, akihez lehet, hogy fél napot kell repülnünk, hogy meglátogassuk a szokásos lombikos vizsgálatok miatt.

Tehát alapvetően jól hangzik az, hogy menjünk el a külföldi klinikákra, hogy ott - is - kipróbáljuk a lombik programot, viszont mielőtt egy ilyen volumenű - anyagi értelemben - döntést hozunk, fontos, hogy már az elején félre tudjunk tenni néhány milliót azért, hogy tényleg minden flottul menjen majd.

Lehet, hogy pluszba kell majd fizetni a különféle extra szolgáltatásokért, viszont ha nagyon nem akar összejönni a baba, érdemes lehet elgondolkodni az embrió, a sperma vagy a petesejt lefagyasztásán, hiszen csak addig lehet segíteni egy párt abban, hogy gyermekük legyenek, amíg van mivel “játszani” - azaz van elég egészséges petesejt és hímivarsejt.

Olvassunk, tájékozódjunk a külföldi lombik programokról

Ma már az internet világában igen hamar kiderül egy intézményről az, ha nem megfelelően bánik a páciensekkel, hiszen csak fel kell menni a közösségi média oldalakra vagy a Google My Business oldalakra, s egyből látni lehet az elégedett vagy épp elégedetlen ügyfeleket.

Persze van, akinek ismerőse ajálj egy-egy orvost vagy klinikát, míg más inkább az internetes hozzászólások alapján próbálja eldönteni, hogy melyik lesz a nyertes intézmény.

Mindenesetre legyünk körültekintőek, és próbáljunk meg minél több információt begyűjteni a potenciális klinikákról, hogy biztosan olyat válasszunk, amelyben nem csalódunk majd.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek