Starity

Magánszülészetek külföldön - érdemes belevágni?

2022. december 04. 01:01   |   

Itthon inkább a szülés körüli rémtörténeket kapják meg a reflektorfényt, viszont hazugság lenne azt mondani, hogy az állami kórházakban nem lehet jó élménye annak, aki épp most birkózik meg a szülés nehézségeivel. Ugyanúgy itt is vannak sikersztorik.

hirdetés
Magánszülészetek külföldön - érdemes belevágni?

Persze népszerűek a magánszülészetek külföldön a magyarok számára, viszont az árak itt is igencsak drágák egy átlagos keresetű családnak. Így ha egy pár ezt az utat választja, akkor az nemcsak magát a szülészeti és várandós csomagot folgalja majd magában, hanem minden alkalommal az utazás vagy akár a szállás árát is érdemes belekalkulálni az egyenletbe.

Emiatt lehet, hogy jól hangzik egy 1-2 milliós várandós csomag, viszont a benzin, a repülő, a vonat, illetve a hotel vagy a klinikán - ha megoldható - a szállás igen sok extra pénzt tud felemészteni a 9 hónap során.

Viszont ha olyan az életvitelünk, hogy meg tudjuk engedni magunknak azt, hogy a család újabb tagja egy luxus módon felszerelt, modern és kiegyensúlyozott környezetben jöjjön a világra, akkor miért ne?

Ha megkérdezzük a szülőket, hogy ha nem lenne fontos a pénz, mennyit költenének el arra, hogy biztonságos, nyugodt helyen jöjjön világra a kicsi, akkor a legtöbben azt mondanák, hogy nincs felső határ, hiszen egy gyerek mindig öröm a családban, így bármit megtennének azért, hogy a csöppség biztonságban legyen, míg kijön az anyaméhből, hogy rácsodálkozzon a világra.

Persze egy ideális világban az lenne az evidens, ha minden csöppség és minden várandós anya a lehető legjobb szolgáltatást tudná igénybe venni, amíg ebben a kiszolgáltatott, nehéz helyzetben van, de sajnos ez az éra még nem érkezett el a Földre.

Amíg ez nem történik meg, addig mindig lesznek olyan babák, akik a kórház parkolójában születnek meg, mert olyan kíváncsiak voltak, hogy nem bírták kivárni, hogy felérjen az anya a szülészetre;  s mindig lesznek olyan csöppségek, akik nem is tudják, hogy milyen könnyen születtek meg, mert az anyukájuk egy csendes, mécsesekkel körberakott medencében szülte őket meg, míg a háttérben lágy zene szólt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek