Starity

Magyar AIDS-gála és Jótékonysági Díjátadó

2010. december 02. 18:06   |   Szerző: sztarcelebhirek

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tegnap este került megrendezésre az év egyik legjobban várt eseménye, az AIDS-gála és Koncert, annak keretén belül az Első Magyar Jótékonysági Díjátadó ünnepség.

hirdetés
Magyar AIDS-gála és Jótékonysági Díjátadó

Az eseményt Amanda Elstak transzszexuális műsorvezető szervezte meg. Az est műsorvezetői Gerényi Kata és Schaffler Nina voltak, a fellépők között pedig olyan hírességek tisztelték meg jelenlétükkel a gálát, mint Sárközi Anita, a Retroton együttes, Szűcs Gabi, Terry Black, Szecsődi Karcsi, Sonia Nkuya, Barna Fiúk, Harangozó Teri és még számtalan énekes és énekesnő a magyar zenei világ élvonalából.

A gálára az időjárási viszontagságok ellenére sokan eljöttek, a vendégek között is láthattunk hírességeket, akik kiállva az AIDS elleni küzdelem mellett részt vettek az Amanda által szervezett eseményen.

A díjátadón olyan emberek kaptak kitüntetést, akik önzetlenül segítenek és jótékonykodnak. Lehet szó akár a melegtársadalomról, akár állatokról, akár egy nemes célról, ami mellett kiállnak. A jótékonysági díjakat átvették ügyvédek, médiában szereplő személyek, és előadóművészek is.

Az este folyamán Amanda többször is hangsúlyozta, hogy szeretné a későbbiekben díjazva látni a magyar énekesek és énekesnők azon nagyjait, akik évtizedek óta bizonyítanak a színpadon, segítenek a rászorulókon, ám – a színészekkel ellentétben – ők nem részesülnek anyagi juttatásokban vagy bármifajta kitüntetésben. Éppen ezért szeretné létrehozni majd a Nemzet Jótékony Hangja díjat, amit a Nemzet Színészéhez hasonlóan osztanának ki.

Az AIDS-gálán fellépő Szklenár Gabi (Baby Gabi) és Terry Black szintén a díjazottak között voltak. Terry most debütált ismét női ruhában, hiszen sok évnyi kihagyás után ismét nőimitátorként lépett fel, hatalmas sikert aratva.

A jelen lévő vendégek mind elmondhatják, hogy történelmi pillanatnak voltak tanúi, hiszen Amanda kezdeményezésével talán újraindulhat a minden évben megrendezésre kerülő AIDS-gála, mely alkalommal megemlékezünk az AIDS ellen folytatott küzdelemről, a betegség áldozatairól és mindazokról, akik megpróbálnak tenni ellene. A belépőkből befolyt összeget is természetesen jótékony felajánlásként az Összefogás a Toleranciáért Alapítványhoz juttatják majd el.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek