Starity

Mire használható az adszorpciós páramentesítő?

2022. december 07. 12:12   |   

A levegő magas páratartalma nemcsak az otthonunkban okozhat kellemetlen problémákat, hanem a különböző ipari létesítményekben, raktárakban, munkahelyeken is. Ilyen esetekben szükség lehet a páramentesítésre, amihez ma már nagy teljesítményű, korszerű párátlanító készülékek szerezhetők be.

hirdetés
Mire használható az adszorpciós páramentesítő?

Páramentesítés alacsony hőmérsékleten

A hagyományos, kompresszoros párátlanító készülékek kiválóan alkalmasak arra, hogy a normál hőmérsékletű helyiségekben optimálisra állítsák be a levegő nedvességtartalmát. Viszont az ipari létesítményekben gyakran fordul elő, hogy nagyon alacsony hőmérsékleten, akár -10 fokban kell párátlanítani. Ebben az esetben az úgynevezett adszorpciós légszárító berendezésre van szükség.

A BonAir.hu az ipari páramentesítő készülékek megbízható forgalmazója, ugyanis az általuk kínált AERIAL termékcsalád - kiváló teljesítményével - már bizonyított a piacon.

Mikor van szükség adszorpciós légszárítóra?

Abban az esetben, amikor 40 %-nál alacsonyabb páratartalom elérésére van szükség, illetve ha +15 fok alatti hőmérsékleten kell párátlanítani, a speciális adszorpciós páramentesítő készülékek a hatékonyak.

Ezekben a hideg, fűtetlen helyiségekben az ott tárolt anyagok szárítása vagy egyéb speciális igények miatt szükséges a levegő nedvességtartalmának csökkentése. Ilyen például egy műemlék épület szárítása, hűtőkamra, fagyasztókamra szárítása, élelmiszeripari, gyógyszeripari vagy faipari szárítás.

Speciális körülményeket kell biztosítani egy múzeumban az ott kiállított, tárolt tárgyak értékmegőrzése miatt vagy az irattárakban az állagmegőrzés végett. Egyes gyártási folyamatok is megkövetelik az alacsony, száraz levegőt, például valamilyen elektronikai alkatrész gyártása során. Akkor is adszorpciós légszárítóra van szükség, ha árvízkárokat akarunk megszüntetni.

Hogyan működik az adszorpciós légszárító?

Az adszorpciós párátlanító készülék két részből áll: egy szárító és egy regeneráló zónából. A nedves levegő először a szárító zónába kerül, ahol a levegő nedvességtartalma megkötődik a szilícium-dioxid töltetű forgódobban.

Ezt követően a levegő egy része a regeneráló zónába kerül, ahol egy elektromos PTC fűtő kiszárítja azt. A folyamat során keletkező meleg, nedves levegőt nem a légtérbe, hanem a szabadba kell kivezetni.

A BonAir.hu által forgalmazott AERIAL ASE típusú légszárító otthoni és ipari célú páraelvonásra egyaránt alkalmazható, megoldást jelent épületek vízkárosodásának megszüntetésére, pincehelyiségek optimális páratartalmának beállítására. Ez a készülék alacsony energiafogyasztásával, nagy teljesítményével nagy népszerűségre tett szert a felhasználók körében. 

Amennyiben alacsony hőmérsékleten kell megoldania a légszárítást, az adszorpciós párátlanító készülék kiváló választás lehet.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek