Starity

Alec Baldwint gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják

2023. január 20. 08:08   |   Szerző: SzilviD

Alec Baldwint kétrendbeli gondatlanságból elkövetett emberöléssel fogják megvádolni több mint egy évvel azután, hogy a Rust című western forgatása közben véletlenül lelőtte Halyna Hutchins operatőrt.

hirdetés
Alec Baldwint gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják
Fotó: hu.depositphotos.com

A film fegyvermesterét, Hannah Gutierrez-Reedet szintén kétrendbeli gondatlanságból elkövetett emberöléssel fogják megvádolni - jelentette be csütörtökön az új-mexikói Santa Fe államban működő ügyészség. 

Dave Halls rendezőasszisztens, aki Alec Baldwin kezébe biztonságosként adta a fegyvert, beleegyezett, hogy bűnösnek vallja magát halálos fegyver gondatlan használatában, amiért  felfüggesztett büntetés és hat hónap próbaidőt kapott. 

A bizonyítékok és Új-Mexikó állam törvényeinek alapos áttekintése után megállapítottam, hogy elegendő bizonyíték áll rendelkezésre ahhoz, hogy büntetőjogi vádat emelhessünk Alec Baldwin és a Rust film stábjának több tagja ellen

- mondta Mary Carmack-Altwies, kerületi ügyész.

Baldwin és Gutierrez-Reed bűnösségéről az esküdtszék fog dönteni. Mindketten 18 hónaptól öt évig terjedő börtönbüntetés kaphatnak.

Hutchins férje, Matt Hutchins az ügyvédjén keresztül kiadott nyilatkozatában köszönetet mondott az ügyészeknek és a Santa Fe-i seriff hivatalnak.

A család számára megnyugvást jelent, hogy Új-Mexikóban senki sem áll a törvény felett. Támogatjuk a vádakat, teljes mértékben együtt fogunk működni a büntetőeljárásban, és buzgón reméljük, hogy az igazságszolgáltatási rendszer a nyilvánosság védelmében és a törvényt megszegők felelősségre vonása érdekében működik.

via Buzz Feed 

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek