Starity

Csiszolófej tippek kezdő körmösöknek

2023. január 23. 14:02   |   

A kéz- és körömápoló szakma fontos alappillére a megfelelő mennyiségű és minőségű anyagok, eszközök használata, alkalmazása. Egy kezdő manikűrös nem engedheti meg a legdrágább kellékek beszerzését, ráadásul nem nagy mennyiségben.

hirdetés
Csiszolófej tippek kezdő körmösöknek

Vannak olyan alapanyagok és kiegészítők, amelyekbe mindenképpen érdemes minél előbb invesztálni. Jelentősen gyorsítja a munkát és fokozza a precizitást a körmös csiszológép, enélkül már szinte elképzelhetetlen ez a szakma.

Nem könnyű kiigazodni a csiszológépek és fejek összetett világában, célszerű átgondolni a lehetőségeket. A Csiszolofejek.hu széles választékában megtalálható a manikűrös, pedikűrös, műkörmös munkáját jelentősen megkönnyítő csiszolófej készlet.

Csiszolófej típusok

A profi csiszológéphez tartozó egyes csiszolófejek mindegyike más alapanyagcsoporthoz használható, különböző technikákhoz és eltérő fordulatszámon. Ezeket megtanítják a tanfolyamokon, aztán mindenki kitapasztalja, számára melyek a leghasznosabb típusok.

A manikűrös munka során azonban vannak alapvető csiszolófejek, melyekre mindenkinek szüksége lesz. Az előkészítés legfontosabb segédeszközei a gyémántporos csiszolófejek, ezek kitűnően használhatók sokféle munkafolyamatra.

A kerámia csiszolófejek finom felülete biztosítja, hogy nem ütnek és nem rezonálnak. Ha érezhetően melegszenek, az a nem megfelelő használat vagy a kopás következménye. Különböző formájú és erősségű kerámiafejek a munka eltérő szakaszaihoz alkalmasak.

A hagyományos karbid mellett léteznek kiemelkedően magas minőségű volfrám-karbid csiszolófejek, melyek nélkül elképzelhetetlen egy profi szakember eszköztára. Ennél a típusnál is más-más forma és erősség illik a munkafázisokhoz.

A csiszológép helyes használata

A csiszológépek helyes használatának elsajátítása nagyon fontos feladat egy körmös számára, sok gyakorlás szükséges hozzá. Finom, több pici mozdulattal csiszoljunk, mint egy naggyal, kerüljük a folyamatos használatot.

A súrlódástól könnyen felmelegszik a köröm, ha a fejet túlságosan erősen vagy hosszú ideig a körömre nyomjuk. Inkább nagyobb fordulatszámmal vagy erősebb fejjel célszerű dolgozni.

Kezünk mindig legyen kitámasztva használat közben, vigyázzunk, mert a csiszolófej könnyen elcsúszik a köröm felületén. Javasolt por elleni védőmaszkot viselni a folyamat során, de védhetjük saját és vendégeink egészségét porelszívó beszereléssel is.

Milyen csiszolófejeket érdemes beszerezni egy kezdőnek?

  • Kúp formájú gyémántporos csiszolófejet manikűrözéshez, oldalsó és hátsó bőrredők kitisztításához, kutikula megemeléséhez.

  • Gömb formájú gyémánt csiszolófejet a felesleges körömbőr eltávolításához, ha nem szeretnénk bőrvágó ollót használni.

  • Reszelésmentes technikához, műköröm építésnél, töltés utáni formázásnál kugli karbid csiszolófejet.

  • Anyagleszedéshez, rövidítéshez, formázáshoz kerámia csiszolófejet.

Mindenkinek mérlegelnie kell, melyik számára a legjobb választás, attól függően, mivel szeret jobban dolgozni.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek