Starity

Kowalsky meg a Vega: Ötcsillagos koncert

2010. december 04. 11:11   |   Szerző: Lordi Angel

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Debrecenben a Lovardában lemezbemutató koncertet tart a Kowalsky meg a Vega együttes. Az új lemez címe: Ötcsillagos.

hirdetés
Kowalsky meg a Vega: Ötcsillagos koncert

A Kowalsky meg a Vega zenekar szellemes zenéjében a pop- és rockalapok mellett blues-, hip-hop- és funkyelemek, valamint népzenei stílusjegyek is vannak. Az Ötcsillagos album pillanatok alatt siker lett, de ez nem is csoda, hiszen a dalok szövegeiben annyira jól keveredik a humor, a dráma, az irónia, de még a romantika is, hogy pillanatok alatt értő fülekre talál.

– A debreceni közönség milyen érdekességekre számíthat a koncerten?

– Ebből a fajta koncertből kettő lesz év végéig. Az egyik Debrecenben, a másik pedig Budapesten. A debreceni a budapesti bulitól azonban különbözni fog: komolyabb technika, látvány és megannyi meglepetés várható.

– Lemezbemutatóra készültök. Minden dalt elővesztek ilyenkor az új albumról?

– Sokak bánatára nem. Mivel az eddigi lemezekről is legalább két-három számot várnak tőlünk az emberek, az új albumról mindenképpen szelektálunk. Ha csak az összes albumot nézem, már az azokról játszott dalok is kiadnak egy teljes estét. Kénytelenek vagyunk tehát kicsit szelektálni.

– Van olyan dal, amit semmiképpen nem lehet ilyenkor nélkülözni?

 lyen közönségdal például a Jövünk, mint a hunok, vagy a Nem minden szarka is. Sok levelet és megkeresést kapunk, ezért megpróbálunk mindig frissíteni, vagy felvenni olyan dalokat a műsorba, amelyeket régen, vagy egyáltalán nem játszottunk.

– Elkészült az új videoklip is.

– Az új nagylemez második videoklipjét a Ki van ez találva! című számra forgattuk, mégpedig különös körülmények között. Miskolci barátaink kerestek meg bennünket, és felajánlották, ha erre a számra forgathatnak velünk, akkor barátságból megvágnak nekünk egy klipet. Örömmel mondtunk igent, a végeredményből is látszik, hogy alapvetően egy koncert és turné klip keveréke lett az anyag. A dal lényegében arról szól, hogy nem véletlenül történik semmi és a természet, valamint a karma szigorú törvényei szerint a legtökéletesebb következményei sorakoznak korábbi tetteinknek akár pozitívan, akár negatívan éljük meg azokat.

– Köztudott, hogy a zene mellett a másik szenvedélyed a festés. Jut ennyi teendő mellett erre időd?

– Festeni jövőre fogok többet, de nem követelem meg magamtól, hogy nekem márpedig akkor kell festenem. Ha tényleg lesz rá időm, akkor foglalkozom vele, mert nagyon megnyugtató, ellazító elfoglaltság, úgyhogy örömmel végzem. Elsősorban viszont színpadi ember vagyok, és ez az elsődleges.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek