Starity

Gyógyszerek intim problémákra

2023. január 31. 18:06   |   

Sajnos sok nőt érintenek a különféle intim gombás fertőzések. Ennek számtalan oka lehet, amit néha igen nehéz megfelelően kezelni. Azonban van megoldás, ami segíthet végleg megszüntetni ezeket a kellemetlen problémákat.

hirdetés
Gyógyszerek intim problémákra

Gombás és bakteriális fertőzés – mitől alakulhatnak ki?

A hüvelyi gombás fertőzés, illetve a bakteriális vaginózis nem kizárólag csak akkor alakulhat ki, ha valamilyen idegen területről kerül szennyeződés a hüvely nyálkahártyájára – például egy közfürdős pancsolás után vagy a nyilvános vécé használatakor. A hüvelyi flóra rendkívül érzékeny, ezért a jótékony baktériumok egyensúlya nagyon könnyen felborulhat például a nem megfelelő táplálkozástól is. Ezen kívül a hüvelyi baktériumok egyensúlyának felborulását a különféle gyógyszerek, például az antibiotikumok is befolyásolhatják. Gyakran előfordulhat, hogy a hüvelyi viszketést és a többi kellemetlen tünetet pont egy ilyen antibiotikum kúra után észleljük. Az egészségügyi problémák is nagymértékben növelhetik a hüvelyi flóra felborulásának esélyét, illetve a gombás megfertőződés gyakoriságát. A különféle hormonproblémák hajlamosabbá tehetnek minket ezekre a fertőzésekre. Azonban az említett kiváltó okok mellett egészen egyszerű tényezők is szerepet játszhatnak mondjuk egy gombás fertőzés elkapására. A stressz szintén rendkívül nagy szerepet játszik az intim területek egészségében is. A hosszan tartó stresszes állapot képes megváltoztatni a hormonegyensúlyt, és jelentősen gyengíti az immunrendszerünk védekezőképességét. Mindkét állapot pedig tökéletes táptalajt biztosít arra, hogy fogékonyabbak legyünk a hüvelyi bakteriális és gombás fertőzésekre is. Ha további információkra van szükségünk, akkor a www.canesten.hu oldalán bőven találunk ezekről a problémákról leírást.

Mi a megoldás?

Akár gombás, akár bakteriális fertőzéssel állunk szemben, az az igazság, hogy nem érdemes kizárólag a házi gyógymódokra bízni magunkat. Az előrehaladott fertőzéseket ugyanis csak kezeli maximum egy kamillás-sós ülőfürdő, ami ideig-óráig hathat, viszont hamarosan ugyanúgy visszatérhet majd a fertőzés. Ezért a legjobb, ha olyan készítményeket vetünk be, amelyek közvetlenül és hatékonyan képesek teljesen elpusztítani a kórokozókat. Ezek a gyógyszerek nem csak felületi kezelést nyújtanak, mint például az ülőfürdők, hanem a hüvely nyálkahártyájának egészét kezelik. Ezáltal olyan helyekre is eljutnak, és megszüntetik a fertőzést, amelyet például egy szimpla kenőccsel sem lehetne csak úgy megoldani. A Canesten krémek például komplex módon kezelik ezeket a fertőzéseket. A kúpok, kenőcsök és gélek teljeskörűen és véglegesen képesek megszüntetni a problémát, hiszen jóval erősebb módon pusztítják el a baktériumokat és a gombákat, mint bármilyen természetes gyógymód. Hogyan használhatjuk őket? A gyógyszerészek általában azt javasolják, hogy erős gombás fertőzöttség esetén a tablettával kombinált kenőcs lehet a megoldás, amíg utókezelés, valamint esetleges megelőzésképp a kenőcsöt javasolják. A kenőcsöt is általában egy olyan appliktorral adják, ami segít a hüvely mélyére juttatni a hatóanyagokat.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek