Starity

Tedd próbára a tudásod izgalmas feladványokkal!

2023. február 11. 23:11   |   

Szereted a fejtörőket, logikai feladványokat és a keresztrejtvényeket? Akkor szinte biztos, hogy az online tudáspróbákat is kedvelni fogod. Egy csokornyit találhatsz belőlük egy weboldalon, és ami a legjobb, hogy nap mint nap kerülnek fel rá újak!

hirdetés
Tedd próbára a tudásod izgalmas feladványokkal!

Ilyen témákban tesztelheted magad

A Keresztlabda tudáspróbái között számos különféle témájú kérdéssort találhatsz. Vannak köztük olyanok, amelyek általános témmákat feszegetnek. Meg tudod mondani, hogy kik voltak az olümposzi istenek kovácsai? Na és azt, hogy a Koh-i-Noor gyémánt kit ékesít?

Akadnak bőséggel tematikus kvízek is. A történelemmel kapcsolatos feladványok hibátlan kitöltéséhez jó, ha tisztában vagy az évszámokkal, vagy legalább azzal, hogy milyen eseményt mi követett időrendi sorrendben. A földrajzi kérdések esetében általános iskolai tudással is sikereket érhetsz el, feltéve persze, ha emlékszel a tanultakra.

A helyesírási kvízek nem csak arra jók, hogy elüsd velük az időt: még tanulhatsz is belőlük. Ha nemcsak tippelgetsz, hanem megfigyeled, hogy melyik kérdésre mi volt a helyes válasz, akkor ennek akár még hasznát is veheted a jövőben.

Nagy népszerűségnek örvendenek a retró kvízek. Ha éltél már az előző évezredben, akkor jobb eséllyel indulsz az ilyen feladványok esetén. Olyan kérdésekre kell felelned, hogy hol gyártották a Zsigulit, vagy éppen hol szólt a Fabulon reklámszlogenje. Vannak kizárólag a 80-as és 90-es évek magyar zenei slágereivel foglalkozó kérdések is.

Mindig van segítség

Egyes kvízek nagyon könnyűek, mások viszont nehezebbek. A jó hír az, hogy soha nem az az elvárás, hogy fejből válaszolj a különböző kérdésekre. Az alkotók mindig megadnak különböző válaszopciókat, és abból választhatsz. Ez segíthet, ha elakadsz.

Az igaz-hamis kvízek esetében rögtön 50%-os esélyed van, hogy eltaláld a helyes megfejtést, még akkor is, ha egyáltalán nem tudsz az adott témában semmi konkrétumot. Az olyan esetekben, amikor három válaszlehetőséged van, elméletileg csak 33% az esélyed, hogy tippeléssel telitalálatod legyen. Ezt azonban könnyen 50%-ra növelheted, ha ki tudod zárni az egyik opciót. Általában érdemes kizárásos logikával gondolkodni, mert szinte mindig akad egy kakukktojás a megjelölhető feleletek között.

Van egy közösség is, amihez csatlakozhatsz

Ha kedveled a kvízeket, akkor érdemes csatlakoznod egy Facebookon megtalálható közösséghez. A Kvíz kuckó nevű csoportnak már több mint 30 ezer tagja van. Az adminisztrátorok rendszeresen közzétesznek különféle fejtörőket, olyanokat is, amelyek a weboldalon nem szerepelnek. Mindemellett megtalálhatod az új klasszikus értelemben vett online kvízeket is, így ha kérelmezed a felvételed ebbe a csoportba, akkor biztosan nem fogsz lemaradni az újdonságokról.

Ha pedig elakadsz valamelyik feladvány kapcsán, és nem jössz rá a megoldásra, akkor nézd meg a hozzászólásokat! Általában többen is megírják a tippjeiket, csak győzd kiválasztani azt, amelyik valóban a helyes megoldás!

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek