Starity

Elhunyt Raquel Welch színésznő

2023. február 16. 08:08   |   Szerző: SzilviD

Raquel Welch 82 éves korában elhunyt egy rövid betegség következtében, a családja tudatta a hírt.

hirdetés
Elhunyt Raquel Welch színésznő
Fotó: IMDb / Egymillió évvel ezelőtt

A hollywoodi megasztár, Raquel Welch 82 éves korában "rövid betegség" következtében elhunyt.

Az 1960-as években a Fantasztikus utazás és az Egymillió évvel ezelőtt című filmekben játszott szerepeivel vált híressé, és gyorsan a szakma egyik legkeresettebb sztárjává lett. 1974-ben a Három testőrben nyújtott alakításáért elnyerte a legjobb musical vagy vígjáték filmszínésznőnek járó Golden Globe-ot.

Welch a karrierjét időjósként kezdte, majd 1979-ben pózolt a Playboynak, anélkül, hogy valaha is teljesen meztelenre vetkőzött volna. Hugh Hefner egyszer így nyilatkozott róla:

Raquel Welch, az egyik utolsó klasszikus szexszimbólum abból a korszakból jött, amikor a világ legszexibb nőjének tarthattak anélkül, hogy levennéd a ruháidat, és nem volt hajlandó teljes meztelenséget csinálni. Engedtem neki, a képek bizonyítják, hogy igaza volt.

Tévéfilmek hosszú listájában szerepelt, mint a Gyagyások serege, de rengeteg mozifilmje is készült, Száz puska, Sheila meghalt és New Yorkban él vagy a Három testőr.

1959-ben ment férjhez James Welchhez, két gyermekük született, Damon és Latanne. 1964-ben elváltak. Három évvel később hozzáment Patrick Curtishez, majd 1972-ben szintén elváltak, és Richard Palmerhez ment feleségül, akivel 2003-ban szakítottak. 

Halálának okairól nem tudni részleteket. 

via Mirror

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek