Starity

Spray kiszerelésű festékek és használatuk

2023. február 21. 22:10   |   

Ma már szinte nincs olyan felület vagy tárgy, amire ne találhatnánk olyan festéket, amivel gyorsan és kényelmesen tudunk dolgozni. Sok esetben nem kizárólag falakat szeretnénk festeni, hanem például bútorokat vagy dekorációs célokat szolgáló tárgyakat.

hirdetés
Spray kiszerelésű festékek és használatuk

Ilyenkor a hagyományos festékek helyett célszerű spray kiszerelésű termékeket alkalmazni. Ezeket ugyanis nagyon egyszerűen tudjuk használni, hiszen csak rá kell fújnunk őket a lefesteni kívánt felületre. 

Ha még nincsenek kéznél ezek a nagyszerű festékek, akkor nézz körül a Bíborfesték Üzletház sprayfesték kínálatában! Itt nagyon sokoldalúan használható termékeket találsz, amik jóformán bármilyen anyagon jól működnek.

Kíváncsi vagy, hogy mit érdemes tudnod a sprayfestékekről? Akkor ez az írásunk neked szól, ugyanis most kicsit alaposabban is körbejárjuk ezt a témát. Először is elmondjuk, hogy milyen előnyeik vannak és hogy mit tudsz lefesteni velük. Utána pedig szó lesz arról is, hogy mire érdemes figyelned, ha tökéletes végeredményt szeretnél elérni.

Milyen előnyei vannak a sprayfestékeknek?

A sprayfestékek nagy népszerűségnek örvendenek a felújítók vagy a dekorálni szeretők körében. Ennek pedig az a magyarázata, hogy nagyon egyszerűen lehet használni őket. Nincs szükség semmilyen eszközre, se ecsetre, se hengerre és nem kell bajlódni a festékanyag hígításával sem. Egy dolgot kell csak csinálni, fújni. Ez pedig a kezdőknek sem okoz gondot.

Persze ez mit sem érne, ha nem tudnánk velük megfelelő minőségű végeredmény elérni. Az a helyzet, hogy a sprayfestékek ebben is jeleskednek. Ha a megfelelő termékeket választjuk, akkor nem lesz gondunk az anyag kiadósságával, fedésével vagy tapadásával. 

Ráadásul ezek a termékek sokféle divatos színben elérhetők. Találhatsz olyat is, aminek a színskáláját lakberendezők tervezték a várható trendeknek megfelelően. Az árnyalatok között szerepel többek között a dusty blue, az ancient rose, az old wine és a green wood.

Mit tudsz festeni velük?

Ami a felületeket illeti, szinte bármilyen tárgyra használhatunk sprayfestéket. Ha például van egy kezelt vagy kezeletlen fából, esetleg műanyagból vagy fémből készült bútorunk, akkor azt is bátran lefújhatjuk. Ha vannak olyan lakásdekorációnk, amiket fel szeretnénk újítani, akkor azokra is használhatjuk. Ilyen lehet mondjuk egy fém gyertyatartó, egy üvegváza vagy egy porcelántál.

Mire kell figyelned?

A spray fújásához tulajdonképpen semmilyen tudásra nincs szükség. Nem árt viszont, ha előtte ráérzünk, hogyan kell csinálni. Szóval, mielőtt nekiállnál a munkának, érdemes csinálnod pár próbafújást egy olyan felületen, amit nem sajnálsz.

Láthatod, hogy a sprayfestékek nagy segítséget jelentenek, ha nemcsak falat szeretnél festeni, hanem más tárgyakat. Számos előnyük van, ami miatt megéri mellettük dönteni. Mind közül az egyik legfontosabb, hogy tulajdonképpen szinte bármilyen felületen megtapadnak. Csak arra kell figyelned, hogy a festékanyagot tartalmazó flakont a megfelelő távolságban és a megfelelő irányban tartsd.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek