Starity

8 érdekesség Sandra Bullockról, amit talán még nem hallottál

2023. február 23. 19:07   |   

Mielőtt Sandra híres lett volna, és amikor még nem csak meghallgatásokon vett részt, takarítóként, csaposként, pincérnőként, ruhatárosnőként és egy kutyakozmetikai szalonban dolgozott.

hirdetés
8 érdekesség Sandra Bullockról, amit talán még nem hallottál
Fotó: www.womenshealth.com.au

Tökéletesen beszél németül. Imádja a lovakat, de allergiás rájuk. A bal szeme felett van egy sebhely, amit kiskorában szerzett, mikor beleesett egy tóba, és beverte fejét egy sziklába. Csodával határos módon túlélt egy repülőgép-szerencsétlenséget is.

Van három örökbefogadott, különleges igényű kutyája, és speciális biztonsági öveket készít nekik, hogy biztonságosan utazhassanak az autóban.

De a legérdekesebb dolgok még csak most jönnek róla:

1. A szülők

Az apa - John Wilson Bullock - Alabamából származik, angol, francia, ír és német gyökerei vannak. Az amerikai hadseregben szolgált, szabadidejében pedig szolfést tanít. 

Az édesanya - Helga Meyer - német, szakmáját tekintve operaénekes. Ők ketten a németországi Nürnbergben találkoztak.

2. Születési hely

Sandra Annette Bullock 1964. július 26-án született Arlingtonban, Virginia államban, az Egyesült Államokban. Van egy húga, Jessine Bullock-Prado, aki cukrászként dolgozik, könyveket ír.

3. Gyermekkor

Gyermekként Sandra gyakran elkísérte édesanyját turnéra. Sok időt töltött Salzburgban és Nürnbergben, ahol nagynénjével és nagyanyjával élt. 

A színésznő folyékonyan beszél németül. Bullock gyerekkorában balettet és éneket tanult, és még abban az operában is játszott egy kis szerepet, amelyben édesanyja szólista volt. Ezenkívül Sandra a Nürnbergi Állami Színház gyermekkórusában énekelt.

4. Oktatás

Az arlingtoni Washington-Lee High School középiskolába járt, ahol pompomlány volt, és minden iskolai színdarabban részt vett. Ezután beiratkozott a greenville-i East Carolina Egyetemre dráma szakra, amit 1986-ban fejezett be.

5. Pályakezdés

A diploma megszerzése után New Yorkba költözött, hogy a színházi színpadon fejlessze karrierjét. Ezzel együtt kezdett részt venni televíziós programokban és számos játékfilmben.

A mozikban 1987-ben debütált, a „Hangmen” című filmben. 1990-ben részt vett  "A dolgozó lány" című televíziós sorozatban. 

Sztárpillanatát 1994-ben érte el, amikor Annie Porter szerepét alakította, és Keanu Reeves-szel partnerként dolgozott az egyik legjobb Sandra Bullock filmek közé tartozó Féktelenül ​​című kasszasikerben.

6. A férfiak

A "Szerelmi bájital" című vígjáték forgatása közben randevúzni kezdett színésztársával, Tate Donovannal. Eljegyezték egymást, de kapcsolatuk 3 év múlva véget ér. 

Később kapcsolatba lépett egy másik kollégájával - Matthew McConaughey-vel. Elváltak, de közeli barátok maradtak. Következő barátja ismét színész - Ryan Gosling, és kapcsolatuk körülbelül egy év után véget ér.

Első házasságát Jesse James vállalkozóval és televíziós személyiséggel kötötte. 2003-ban találkoztak egy partin, majd másfél évvel később összeházasodtak. Kapcsolatuk drámai véget ért 2010 márciusában, a hűtlenségeivel kapcsolatos nyilvános botrány után.

Évekkel később a színésznő újabb szerelemre talált Brian Randall fotós személyében, akivel titokban összeházasodtak.

7. Gyerekek

Mielőtt elvált férjétől, Jesse Jamestől, megkezdték a gyermek örökbefogadási folyamatát. Különválásuk nem tántorította el Sandrát, és egyedül folytatta az örökbefogadást. Így a válás által hagyott űrt fia, Louis megjelenése töltötte be. Akkoriban ő 45 éves volt, a gyermek pedig csak három hónapos.

2015-ben a színésznő úgy döntött, hogy örökbe fogad egy Leila nevű kislányt. A lány két és fél éves, és már három családon ment át a nevelőszülői rendszerben. A sztár számos nehézséggel szembesült két gyermeke örökbefogadása során és után is.

Louis és Leila is sötét bőrűek, és a paparazzik állandó érdeklődésének tárgya, de ez nem akadályozza meg édesanyjukat abban, hogy feltétel nélkül szeresse őket, és a lehető legjobban vigyázzon rájuk.

8. Jótékonyság

Bullock az Amerikai Vöröskereszt egyik fő támogatója, és legalább öt alkalommal adományozott 1 millió dollárt a szervezetnek.

Három évvel később ugyanennyit küldött az Indiai-óceáni földrengés és cunami áldozatainak megsegítésére.

2010-ben Haiti megsegítésére adományozott egy földrengés után, egy évvel később pedig a tohoku földrengés és cunami után is segített. 

Ezenkívül 2017-ben 1 millió dollárt adományozott a Vöröskereszt azon erőfeszítéseinek támogatására, amelyek a texasi Harvey hurrikán áldozatainak megsegítésére irányultak.

Más sztárokkal együtt arra buzdítja az embereket, hogy írjanak alá egy petíciót a Deepwater Horizon olajszennyezés felszámolására a Mexikói-öbölben. 

Támogatja a "The Kindred Life Foundation" texasi non-profit szervezetet.

2012-ben jótékonysági adományaiért bekerült a Warren Easton High School Hírességek Csarnokába. 

2013-ban a People's Choice Awards díjjal jutalmazták ugyanannak a középiskolának tett munkájáért, amelyet a Katrina hurrikán súlyosan megrongált.

Kép forrása: https://www.womenshealth.com.au/sandra-bullock-reveals-shes-taking-an-acting-break-due-to-burn-out/

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek