Starity

Megdöbbentő! A C-vitamin hatása a bőrre, amit ismerned kell!

2023. március 05. 15:03   |   

Szentgyörgyi Albertnek hála ismerjük a C-vitamint, tudjuk, hogy gyorsan kiürül a szervezetből, ezért kell mindig pótolni. De gondoltad volna, hogy nem csak belsőleg, de a C-vitamint bőrre kenve is érdemes használni? Persze nem úgy, hogy félbevágsz egy citromot és bedörzsölöd vele az arcod. Igazi jolly joker hatóanyag a bőrápolásban, legjótékonyabb hatásai között említhető az anti-aging, a ragyogásfokozó, és pigmentfolt halványító tulajdonságai. Ha Te is küzdesz a ráncokkal, pattanásokkal, egyéb bőrproblémákkal, ez a cikk Neked szól.

hirdetés
Megdöbbentő! A C-vitamin hatása a bőrre, amit ismerned kell!

A C-vitamin hatásai a bőrre

A C-vitamin fontos szerepet játszik a bőr egészségének megőrzésében és javításában, mivel antioxidáns tulajdonságai révén segít megvédeni a bőrt a káros környezeti hatásoktól és az öregedéstől. Az aszkorbinsav, ami a C-vitamin forrása, természetes hámlasztó, anti-aging hatású, értékes antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek megvédik a bőrt a káros környezeti hatásoktól.

Ezeket a csodás tulajdonságokat felismerve a Natura Siberica natúrkozmetikai márka megalkotta Oblepikha C-Berrica termékcsaládját, amely a C-vitamin erejével segít hozzájárulni a bőr ragyogóbbá, egyenletesebbé és fiatalosabbá tételéhez. Ráadásul, natúrkozmetikum révén a márka termékei nem tartalmaznak vegyi anyagokat, mesterséges illatanyagokat és más káros összetevőket, amelyek a hagyományos társaikban megtalálhatók. A natúrkozmetikumok olyan összetevőket használnak, mint a növényi kivonatok, esszenciális olajok és ásványok.

Titkos fegyver a pigmentfoltok és a ráncok ellen!

Bizony, még mindig a C-vitaminról van szó, magas antioxidáns tartalma segíthet megelőzni a bőr károsodását, valamint javítani annak állapotát. Mindegy, hogy még csak a 20-as, 30-as éveidben jársz vagy már megjelentek az első ráncok, az Oblepikha C-Berrica családját bátran használhatod. A benne található C-vitamin bőrfiatalító hatásának köszönhetően javítja a bőr kollagéntermelését, ezáltal csökkennek a finom ráncok, te pedig bátran letagadhatsz akár 5-10 évet a korodból. A pigmentfoltok a kor előrehaladtával szintén a bőr károsodásának következményei, és habár az időt megállítani nem lehet, késleltetni megpróbálhatjuk. A C-vitamin képes lehet csökkenteni ezeknek a foltoknak a megjelenését, mivel segíti a bőr regenerálódását, és javítja annak színegyensúlyát.

Fontos megjegyezni, hogy a pigmentfoltok kezelésére szolgáló kozmetikumokban a C-vitamin bőrre kenve hatékony összetevőnek számít, de egyedül nem garantálja azok megszüntetését. A legjobb eredmények érdekében fontos a megfelelő bőrápolási rutin betartása is.

Hogyan használjuk a C-vitamint a bőrápolásban?

A megfelelő hatás elérése érdekében fontos egy jól működő napi rutin kialakítása, ami egyaránt tartalmaz tonikot, szérumot, hidratálókrémet és persze fényvédőt. Mutatjuk tehát a helyes lépéseket!

1.Tisztítsd meg az arcod: Alkalmazz egy megfelelő pH-értékű tisztítót, amely eltávolítja a szennyeződéseket és a felesleges olajat az arcodról. Ehhez az Oblepikha C Berrica Arctisztító habját ajánljuk.

2. Tonizálj: tisztítás után következhet egy nyugtató tonik, ezzel eltávolítod a maradék tisztítót és egyenletesebbé teszed a bőrödet.

3. Alkalmazz C-vitaminos készítményt: Válassz egy minőségi C-vitaminos szérumot, amelyet az arcodra és a nyakra alkalmazva segíti a bőr fényességének és rugalmasságának megőrzését. Az Oblepikha C Berrica Energetizáló arcszérumot imádni fogod! Várd meg, amíg beszívódik, majd jöhet a hidratálókrém!

4. Nappali hidratáló: Alkalmazz egy hidratáló krémet, amely védi és hidratálja a bőröd. Oblepikha C Berrica „Ragyogás” nappali arckrém tökéletes társad lesz, ráadásul SPF 20-as fényvédőt is tartalmaz, így védve arcod a káros UV sugárzástól.

5. Éjszakai ápolás: Alkalmazz egy olajos, mélyhidratáló krémet, amely a pihenési idődben szívódik be a bőrödbe, így segíti hatékonyabban annak regenerálódását éjszaka. Plusz ne feledkezz el a szemkörnyék külön ápolásáról sem! Egy hosszú nap után felfrissíti a szemet az Oblepikha C Berrica Antioxidáns szemkörnyékápoló krém C-vitaminnal.

5+1.  Arcmaszk: Egészítsd ki mindennapi rutinodat arcmaszk használatával, hetente 1-2 alkalommal! Oblepikha C Berrica Vitaminbomba arcmaszk C-vitaminnal gazdagított arcmaszk, kisimítja a bőrt, segít a fáradtság jeleinek eltüntetésében, a természetes tónus és energia visszaállításával.

Ezek a fő lépések a C-vitaminos arcápolási rutinnak, de fontos megjegyezni, hogy a bőr típusának megfelelően más és más kiegészítő termékek is szükségesek lehetnek. Az orvosod vagy egy bőrgyógyász tanácsát érdemes kikérned, ha bizonytalan vagy a személyre szabott bőrápolási rutinod tekintetében.

Milyen bőrtípusra milyen hatása van a C-vitaminnak?

Elsőre talán nem is gondolnád, de a C-vitaminos szérumok, tonikok használatával egyaránt segíthetsz enyhíteni a pattanásos, zsíros vagy akár száraz bőrproblémáid. De hogyan segíthet mindenféle bőrnek a C-vitamin?

Megoldás a zsíros, pattanásos bőrre:

Az aszkorbinsav erős antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, segít az oxidatív stressz csökkentésében, elősegíti a kollagén termelődését, ez pedig a pattanások és faggyútermelés esetén is segíthet a bőr állapotának javításában.

Mit használj száraz bőrre?

Érdemes kicsit testesebb, olajos hidratálókat, szérumokat választanod, amelyek C-vitamin mellett E-vitaminnal táplálják bőröd. Ezek lassabban szívódnak be, de arcod hálás lesz érte.

Az érzékeny bőrűeknek is van tippünk:

Használd bártan a C-vitaminos kozmetikumokat, de arra ügyelj, hogy fokozatosan szoktasd hozzá a bőröd! Először egy héten egyszer iktasd be az arcápolási rutinodba, majd hétről-hétre egyre többször használhatod.

Mint olvashattad, összességében a C-vitamin nemcsak belülről létfontosságú a szervezet számára, hanem kívülről is fontos szerepet játszik a bőr állapotának javításában. Természetes antioxidánsként segít megelőzni a káros sugarak okozta károsodást, és elősegíti a bőr regenerálódását. Halványítja a pigmentfoltokat, csökkenti a ráncokat. Ezekután ugye te se mondanál nemet egy jó kis C-vitaminos arckezelésre?  Itt az idő, hogy felkészítsd a bőrödet a tavaszra, újulj meg a természettel együtt, varázsolj magadnak ragyogó és élettel teli arcbőrt, amelyben segítségedre lesznek a Natura Siberica Oblepikha C-Berrica C-vitaminos termékei!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek