Starity

Rafael Nadal lehet az év sportembere

2010. december 04. 23:11   |   Szerző: szavy

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A spanyol teniszező a legsportszerűbb cím után az év sportembere kitüntetést is bezsebelheti sikeres évének köszönhetően.

hirdetés
Rafael Nadal lehet az év sportembere

A 2010-es Laureus World Sport Awards Az év sportembere címéért jó eséllyel indulhat a világelső Rafael Nadal, ám olyan ellenfelei lehetnek e kategórián belül, mint Sebastian Vettel vagy Lionel Messi.

A spanyol teniszező 2006-ban már nyert ezen a rangos sportdíjátadón, akkor az Az év új felfedezettje címet zsebelte be. Ebben az évben Nadal három Grand Slam-versenyt is meg tudott nyerni (Roland Garros, Wimbledon, US Open), illetve 24 éves létére stabilan őrzi a világranglista első helyét, így egyáltalán nem esélytelen, hogy egy újabb díjjal legyen gazdagabb.

A visszavonult teniszező, Boris Becker, aki tagja a Laureus World Sport Akadémiának, így értékelte Nadal 2010-es teljesítményét: „Újabb hihetetlen év volt ez a tenisz számára. Az első számú példa erre Rafael Nadal. Élete legjobb évét tudhatja maga mögött a három Grand Slam-bajnoki címmel. Ez egy olyan eredmény, ami nagyon ritka az én sportágamban, így természetesen ő az első számú jelöltem az év sportembere címre. A szavazás még nem zárult le. Ki tudja, mit hoz a jövő? Természetesen ő a világ első számú teniszezője az idén, hiszen már kilenc Grand Slamet nyert eddig.”

A kategória hat jelöltjének neve hivatalosan január elején kerül nyilvánosságra, a díjátadó ceremóniát pedig február 7-én tartják meg Abu-Dzabiban.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek