Starity

Biztonságos, modern otthon - mi mindent tehetünk érte?

2023. május 13. 14:02   |   

A biztonságot minden korban, minden időszakban nagyra értékelték az emberek, és ez a hozzáállás még inkább jellemző, ha az otthonunk, az értékeink és természetesen a szeretteink védelméről van szó.

hirdetés
Biztonságos, modern otthon - mi mindent tehetünk érte?

Lássuk, mi mindent tehetünk a zárak szempontjából, ha igazán biztonságos, a betörőket valóban távol tartó otthont szeretnénk megvalósítani!

Magas színvonalú védelem kialakítása modern zárakkal

A Zardiszkont.hu többpontos zár kínálatában megtaláljuk például a pillanatnyilag legkedveltebb és legmegbízhatóbb, legbiztonságosabb modelleket, amelyek minden valamirevaló biztonsági ajtóba beszerelésre kerülnek. Nem véletlen, hogy nem készülhet biztonságinak nevezett bejárati ajtó ezek nélkül. Hiszen a több ponton történő záródás által, valamint a kiváló szerkezetnek köszönhetően, ezek valóban magas színvonalú védelmet garantálnak.

Az egyetlen hátrányuknak talán azt tarthatjuk, hogy nagyon alaposan le kell venni a méreteket amikor eljön a csere ideje, valamint érdemes ugyanannak a gyártónak a minőségi termékeit választani. A márkanév minden többpontos zár előlapjáról leolvasható, így ezzel egyáltalán nem lesz nehéz dolgunk.

Amennyiben a gyártó nevénél azt látjuk, hogy Pavo vagy Vorne, akkor sajnos egy gyengébb minőségű zárszerkezetet használtunk eddig. Ezekre jellemző, hogy sokkal rövidebb élettartalommal rendelkeznek, valamint gyengébb minőségűek, mint amit egy többpontos zártól elvárnánk. Éppen ezért vegyük le gondosan a szükséges méreteket, és kérjünk segítséget a webáruházban, hogy milyen más modellel és hogyan tudjuk helyettesíteni!

Ha nem szeretnénk ajtót cserélni

Amennyiben nem akarunk azonnal új biztonsági bejárati ajtóba beruházni, akkor sincsen teljesen megkötve a kezünk. A meglévő nyílászáróban, akár az eleve benne lévő zártest cseréje nélkül is sokat tehetünk a védelem magasabb szintre történő emeléséért. Ez pedig a zárbetét cseréjével valósulhat meg.

Ha a csere célja az, hogy növeljük a biztonságot, akkor legyünk nagyon alaposak a választásnál! Döntsünk olyan termékek mellett, amelyek neves gyártók kezei közül kerültek a polcokra, s emellett rendelkeznek MABISZ minősítéssel is! 

Lényeges még a döntés szempontjából a csapok száma, valamint az is, hogy milyen típusú védelemmel van ellátva az adott modell. A törésvédelem a legfontosabb, de emellett nem árt a manipuláció elleni, a bumping key, a fúrás elleni, a maghúzás elleni, valamint a kulcsmásolás elleni védelem sem.

Ha ennél is többet szeretnénk tenni…

A biztonságot a zárak mellett értelemszerűen a színvonalas nyílászárókkal is tovább fokozhatjuk. Gondoskodjunk emellett megfelelő világításról, valamint mozgásérzékelős lámpákról is. A kamerarendszerrel, valamint riasztó kiépítésével is rengeteget tehetünk azért, hogy távol tartsuk az illetéktelen személyeket az otthonunktól, egyaránt védve szeretteinket, valamint a számunkra értéket jelentő dokumentumokat, tárgyakat. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek