Starity

A macska kaparófa szerepe, különféle típusai

2023. május 13. 15:03   |   

Minden cicagazdi számára kötelező elem a macska kaparófa, hiszen nem csupán ösztön vezérelte cselekvés a kaparászás, hanem egészségügyi szerepe is van. Fontos a rendszeres karomkoptatás, enélkül ugyanis könnyen beakadhatnak, ami pedig sérüléseket okozhat.

hirdetés
A macska kaparófa szerepe, különféle típusai

Macska kaparófa a bútoraink védelméért

A Grandopet.hu macska kaparófa kínálatából kedvünkre válogathatunk a cicáknak készült bútorokból, kaparó eszközökből. Beszerezhetünk multifunkciós kiegészítőt is, amely egyszerre nyújt izgalmas elfoglaltságot, vidám szórakozást, nyugalmas pihenést és egyúttal karomkoptatáshoz is tökéletes. 

Ilyen például a Trixie Vitoria kaparófa, amely plüss és szizál borítással rendelkezik. Ülőkével, bújókával és lógó labdával felszerelt. Az oszlopos kaparófelület révén megóvhatjuk kedvenc bútorainkat, hiszen macskánk nem a kanapén fogja kiélni ösztönös vágyát, hanem a saját kellékén. A természetes szizál a lehető legoptimálisabb alapanyag számára. 

Elérhetünk kizárólag kaparó alkalmatosságot is, mint például a Trixie Edoardo termék. A szizálkender segítségével eltávolítható a karom felső rétege, ezáltal elkerülhető a karom benövése. Nagyszerű választás felnőtt macskának és kölyöknek egyaránt. Az oszlop oldalán szizálborítás, tetején pedig plüss fedél található. A négy szintes bútordarab kényelmes, párnázott kivitelezésű, melyet játéklabda tartozék színesít. 

Számos különálló kelléket is elhelyezhetünk otthonunkban, például hullám karomkoptatót, felakasztható koptatófát, sőt, speciális szőnyeget is. 

Hogyan rendezzük be a cica környezetét? 

A legcélravezetőbb, ha izgalmas eszközökkel felszerelve komfortos helyszínt biztosítunk számára, ahol sosem unatkozik. Mindenképpen figyelnünk kell arra, hogy lefoglalhassa magát, illetve a mindennapos karomkoptatást is elvégezhesse. 

A legjobb megoldás, ha egy multifunkciós macskabútor, alagút és apró játékok is helyet kapnak a területén. A bútorok előnye, hogy bújókával és ülőkével felszereltek. A többszintes berendezésekben nagy örömét leli minden állatka, hiszen a cicák köztudottan szeretnek a magasban sziesztázni. Amennyiben elszigetelten bolondozna, remek opciót kínál a puha búvóhely. Célszerű lakásunk különböző pontjain elhelyezni egy-egy kaparófát, így amikor kedvencünk felfedezi az otthon egyéb helyiségeit kevésbé érez kényszert a kanapé vagy a szőnyeg kipróbálására. 

Boldog cicaélet, aktív mindennapok

Bundás barátunk számára létfontosságú, hogy legyen egy saját kis területe, amelyben igazán otthonosan érezheti magát, elbújhat, ha épp arra vágyik. A zavartalan pihenés mellett az aktív játékórákról is gondoskodunk kell. Szerencsére bőséges választék áll rendelkezésünkre a különféle bútorok, kiegészítők és játékok terén, melyek által rengeteg vidámságban lehet része. 

Biztosítsunk megfelelő környezetet állatunknak, így csökkenthető a rongálás és a rosszalkodás esélye. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek