Starity

Mire képes egy homokszem?

2023. május 20. 15:03   |   

A kérdés nem is igazán így, hanem talán úgy hangozna percízen, hogy mire képes közel hétmillió homokszem? Hogy mire gondolunk? Nem, nem egy gigantikus homokvár építésére, vagy a homokos strandon való gyaloglásra, bár ezek sem rossz ötletek. Mi ennél egyedibbre, különlegesebbre, megismételhetetlenebbre gondolunk, és már is lerántjuk róla a leplet!
A homoköntés vonzza a boldogító igeneket!

hirdetés
Mire képes egy homokszem?

A homoköntő szett a minikek.eu oldal egyik gyémántja. Stílusos kifejezés ez így, ha már egyszer homokról beszélünk, hiszen ki az, aki ne asszociálna egyszerre a tengerpartra, a kagylókra és a kagylók gyomrában megszülető gyöngyszemekre? A jó hír az, hogy nem kell a tengerparton megesküdni ahhoz, hogy a homoköntés hagyománya életre keljen. A szett pontosan erre képes. Bárhol és bármikor. Jó, azért nem bármikor, hanem konkrétan a boldogító igenek elhangzásának nagy napján.

Kevesen tudják, de a homoköntés nem egy új találmány, trendi hóbort, vagy egy gyorsan elfelejthető divathullám, hanem egy évszázados múltra visszatekintő hawaii tradíció. Nagyon azért ezen nem kell meglepődni. Igen ám, de a közel hétmillió homokszem jelen esetben nem egyszínű. Komoly jelentőséggel bír az, hogy az üvegcsében két különböző árnyalatú homok olvad egybe.

Hogyan zajlik a ceremónia?

Hagyományosan a férfi, a vőlegény, azaz a jövendőbeli férj kezdi meg a szertartást egy könnyed, homokkiöntő mozdulattal – a Minikék esküvői homoköntő használatával. Ez a jelenet úgy értelmezhető, hogy férfiú megalapozza a a közös életet, mintegy stabil, megingathatatlan támasszá előlépve. Ezen romantikus pillanatot követően, amikor a fiúból férj válik, következik az ara, a menyasszony, a jövendőbeli feleség, és ő is beleönti különböző színű homokját az üvegbe. Mindehhez egyéni felirat tartozik, de kérésre névvel és dátummal is ellátható.

Mindennek az ára eltörpül a homoköntés élményének értéke mellett, mely valóban felülmúlhatatlan, páratlan, utánozhatatlan, akárcsak az a momentum, amikor a boldogító igenek zengik be a szívtereket.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek