Starity

Meghalt Tina Turner - 83 éves volt

2023. május 24. 21:09   |   Szerző: SzilviD

Tina Turner, az úttörő rock'n'roll sztár, 83 éves korában, hosszú betegség után elhunyt.

hirdetés

Tina Turner hosszú ideje betegeskedett, 2016-ban bélrákot diagnosztizáltak nála, 2017-ben pedig veseátültetésen esett át.

A képviselője közleményben tudatta a hírt: 

Tina Turner, a Rock'n Roll királynője ma 83 éves korában, hosszú betegség után békésen elhunyt a svájci Zürich melletti Kusnachtban lévő otthonában. Vele a világ egy zenei legendát és példaképet veszített.

Turner 1939. november 26-án született Anna Mae Bullockként, és Tennessee államban nőtt fel, ahol gyermekként gyapotot szedett a családjával. A kisváros templomi kórusában énekelt, tinédzserként pedig csatlakozott Ike zenekarába. 

Miután kiderült az énekesi tehetsége, Ike a Tina Turner nevet adta neki - és levédette arra az esetre, ha a lány elhagyná őt, és helyettesíteni akarná a fellépésein. Később felelségül is ment hozzá. A férfi hamar bántalmazóvá vált: amikor Turner megpróbálta elhagyni az együttest, megütötte az énekesnőt.

Végül 1960-tól 1976-ig zenéltek együtt, ekkor el is hagyta a férfit, majd 1978-ban kimondták a válást, Turner mindössze két autót és a művésznevének jogait szerezte meg. 

via The Guardian

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek