Starity

Egy sztár, aki építőipari szakemberként kezdte

2023. június 05. 13:01   |   

Nagyon sokan tisztában vannak azzal, hogy a sztárok sem mindig lettek elsőre sikeresek. Valójában többségük kezdetben olyan munkákat vállalat, amely egyáltalán nem kecsegtet kiemelkedő fizetéssel vagy szakmai elismeréssel.

hirdetés
Egy sztár, aki építőipari szakemberként kezdte

Arnold Schwarzenegger élete sokak számára lebilincselő – hiszen építőipari szakemberként kezdte pályafutását, és ezt bizony sokan nem tudják a színészről.

Mit érdemes tudni a híres színészről?

A híres színész osztrák származású, egy ideig Kalifornia államának kormányzója volt. Számtalan híres szerepe közül a legismertebbek a terminátor filmes alakításai, Herkules New Yorkban, Batman és Robin filmjei. A színésznek összesen öt gyereke született, politikai pályája legalább annyira ismert, mint színészi karrierje – számtalan kiemelkedő díjat elnyert, és a magyar filmközösség egyik rendkívül meghatározó figurája.

Hogyan telt a fiatalkora?

Sokan talán azt gondolják, hogy a színésznek kifejezetten egyszerű gyermekkora volt. Ez az állítás valójában tévedés – hiszen, rendkívül sok megpróbáltatással kellett szembenéznie a kezdeti időszakban. Az általános szegénység neki is feladta a leckét – amikor New Yorkba költözött, és elkezdte építeni testépítői karrierjét, akkor egyszerre dolgozott építőipari vállalkozóként és ingatlanosként, hogy a szükséges anyagiakat meg tudja teremteni saját maga számára.

Mi jellemzi színészi karizmáját?

Rendkívül erőteljes megjelenés és kisugárzás, kidolgozott felsőtest – ezek jutnak eszébe egy átlagembernek Arnold Schwarzeneggerről. Való igaz, hogy szinte minden alakítását ez jellemzi – sokszor persze neki is kellett változnia azért, hogy megkaphasson 1-1 szerepet, mint ahogy ez szinte minden egyes színészre jellemző. Soha nem volt elhízott, még idősebb korában is erőteljes kiállás és megjelenés jellemzi őt.

Ami tényleg hihetetlen a személyiségét elemezve

Érdemes kiemelni, hogy három területen is ért el kiemelkedő sikereket: a politika, színészet, valamint testépítés terén. A megfelelő edzéstervek persze a színészet részei, de gyakorlatilag egyetlen másik riválisa sem lett többszörös testépítő világbajnok. A politikai karrier pedig már csak hab a tortán – ez ugyanis egy merőben másik területnek számít.

Hogyan volt képes ezt a fantasztikus teljesítményt produkálni?

Sokan kíváncsian kérdezik, hogy a színész mégis hogyan volt képes ennyi mindent csinálni egyszerre. Persze, kell hozzá egyfajta teherbírás és jellem – de alapvetően a kitartó, elszánt munkát semmi nem válthatja ki. Volt egy kedvenc mondása – amivel erre az időszakára szokott utalni: „ha úgy érzed, hogy nincs elég időd, aludjál gyorsabban”

Ha te is karriert szeretnél építeni, akkor a szakmai munkák kiváló előremeneteli lehetőséget jelenthetnek számodra

Schwarzenegger sokra becsülte a szakmai munkát. Sokan szokták kérdezni, hogy mégis mit lenne érdemes tenni abban az esetben, ha valaki karriert szeretne építeni. Ezt teljes állású munkavállalóként talán nehéz megtenni, egy főnök mellett. Ezért is lehet érdemes mindig azon elgondolkodni, hogy vállalkozást nyissunk. Hiszen, egy vállalkozó általában magasabb óradíjon dolgozik, és saját magának osztja be az idejét. Ha nyitsz például egy villanyszerelési szaki vállalkozást, akkor nyugodtan lehet időd arra, hogy komolyabb célokat is kitűzz magad elé – hiszen, akár négy óra munka is elegendő lehet. Így sokkal több időd lehet arra, hogy fejleszd magad, és az egyéni céljaid is megvalósítsd.

Mindenki a szabadidejében lett milliomos és sikeres

Számtalan sikeres ember életét vizsgálva egy következtetésre juthatunk – ezt számos pszichológus és coach megállapította. A sikeres emberek a szabadidejükben lettek sikeresek. Sztár szeretnél lenni, vagy profi vállalkozó? Akkor nagyon fontos, hogy ne csupán nyolc óra munkában gondolkozz. Teljesen természetes, hogy jelenleg meg kell élned valamiből – azonban ne felejtsd el, hogy az igazán eredményes emberek munkaideje 8 óra ledolgozott idő után kezdődik. Legalább az elején kénytelen leszel áldozatokat hozni annak érdekében, hogy sikerre vidd az életed.

Jó eséllyel még hosszú időn keresztül nem fogjuk őt elfelejteni

Szinte biztos, hogy hosszú éveken keresztül nem fogja elfelejteni Schwarzeneggert a magyar filmes közönség – köszönhetően páratlan karizmájának, személyiségének és a modern rendezői stílusnak, melyet képviselt filmjei által. Épp olyan örökzöld személyiség, mint Bud Spencer és Terence Hill – köszönhetően országunk mentalitásának, kiemelkedő szerepet játszik a hazai filmes életben és fórumközösségekben egyaránt. Az élettörténete pedig rendkívül inspiráló mindenki számára.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

film karrier szaki
hirdetés

Ajánlott cikkek