Starity

Itt az új trend: kültéri minibár otthonra

2023. június 11. 16:04   |   

Ki ne vágyna maximális kültéri kényelemre és komfortra? Az erkélyen, tetőteraszon vagy éppen a kertben nemcsak sütögetni lehet, hiszen az ételek mellett italokra is szükség lesz. Nincs más dolgunk, mint kialakítani egy kültéri minibárt, ahova bármikor elvonulhatunk, meghívhatunk vendégeket és eltölthetünk egy kis időt a friss levegőn.

hirdetés
Itt az új trend: kültéri minibár otthonra

Megfelelő bútorokkal és kiegészítőkkel kombinálva igazi élmény lesz itt italozni. Ebben a cikkben eláruljuk, hogyan valósítható meg mindez!

Kültéri minibár kialakítása

Nem kell nagyban gondolkodni, hiszen pár apró berendezési tárggyal könnyedén megvalósíthatjuk az elképzeléseinket. Egy pult mellett pár bárszékre lesz szükség a Kulteributorok.hu oldaláról, így máris kész az kényelmes beszélgetősarok, amit hangulatos dekorációkkal tehetünk otthonosabbá. 

A saját magunk által berendezett kültéri minibárt könnyedén feldobhatjuk saját termesztésű fűszernövényekkel, amik nemcsak díszítenek, de sokszor még az italokhoz is jól jönnek. Így mindjárt jóval komfortosabbá és élvezetesebbé válnak a nyári esték. 

Más kérdés persze, hogy milyen bútorokban érdemes gondolkodni. A kínálat igen széles, ráadásul sok esetben az árat figyeljük a minőség helyett. Ez azért nagy hiba, mert például egy fedetlen terasz esetén nagyon nem mindegy, hogy a kültéri bútor mennyire bírja az esőt vagy az erős napsugárzást. 

Mire figyeljünk bárszék választása esetén?

Amikor kerti bárszéket választunk otthonra a minibárhoz, akkor néhány dolgot figyelembe kell venni. Az egyik a kényelem és az ülésmagasság, hiszen nem árt meggyőződni arról, hogy az adott bútordarab mennyire kényelmes, mennyire nehéz arra ráülni. Ha például nincsen lábtámasza, az valószínűleg hosszabb távon nem lesz túl komfortos. A megfelelő méret kiválasztása tehát kulcsfontosságú, hogy a kint töltött időt maximálisan ki lehessen használni. 

Másik szempont a háttámla nagysága, aminek kapcsán választhatunk magas vagy éppen alacsony típusok közül. A magas háttámlával rendelkező bárszékek bár kényelmesek lehetnek, ezeket főként a hosszabb étkezések, italozások során érdemes használni. Ezzel szemben a hát nélküli megoldással készült bútorok sokkal stílusosabbak, letisztultabb választások, ami maximálisra emeli a kültéri hangulatot. 

A bárszék anyaga és stílusa

A bárszék lehet fonott vagy fém. Előbbi bájos megjelenést kölcsönöz a terasz számára, utóbbi viszont inkább a minimalista stílust kedvelők számára lehet jó választás. A hagyományos megjelenés érdekében azonban manapság már készülnek műrattan bútorok is, amelyek szintén tartós megoldást jelenthetnek a kültéri minibár berendezéséhez. 

A bárszékeket könnyedén feldobhatjuk színes ülőpárnákkal, amik nemcsak kényelmessé teszi a kint töltött időt, de még otthonossá is varázsolják a teret. Vásárláskor azonban mindig tartsuk szem előtt a funkcionalitást, tehát szükség esetén helyezzük előtérbe a helytakarékos bútorokat, amelyek könnyen tárolhatóak!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

kert bútor bárszék
hirdetés

Ajánlott cikkek