Starity

Ilyen medencéket választhatsz otthonra

2023. június 20. 17:05   |   

Ahogy megjön a meleg, azonnal előkerülnek a medencék. Akinek pedig nincs, ott felmerülhet a kérdés, hogy milyen típust érdemes választani. Egy kertes házban biztosan szükség van egy helyre, ahol a család bármely tagja kikapcsolódhat, pihenhet, felfrissülhet.

hirdetés
Ilyen medencéket választhatsz otthonra

A gyerekek imádnak pancsolni és úszkálni, ehhez manapság már nem muszáj minden alkalommal megvenni a drága belépőjegyet.

Ebben a cikkben kifejtjük, hogy milyen medencében érdemes gondolkodni.

Saját medence kiválasztásának szempontjai

Minden kertes házban élő fejében ott motoszkál a vágy, hogy ideje lenne egy hatalmas és tényleg tartós medencét beszerezni otthonra. Nemcsak a kicsik, hanem bizony a felnőttek számára is előnyös, ha van egy hely, ahol bármikor megmártózhatunk, ha éppen kedvünk tartja. Mindegy, hogy hétvége van, esetleg kerti partit tart a család, amikor a hőmérséklet higanyszála már bőven átlépte a 30 fokot, akkor bizony igazán praktikus, ha van otthon egy méretes darab.

A webáruházakban és az üzletekben más számtalan medence közül válogathatunk. Akadnak könnyen és gyorsan felállítható, felfújhatós típusok, de ott vannak a merevfalú és az épített változatok egyaránt. A döntés tehát nem egyszerű, általában a helyszín adottságai, valamint a pénztárcánk az, amely meghatározza, hogy végül melyik mellett tesszük le a voksunkat.

Nem mindegy az sem, hogy például merevfalú esetén a földbe szeretnénk süllyeszteni azt, vagy a betonra, erre a célra kialakított helyre tennénk csak le az udvarban. Előbbi egyértelműen drágább és bonyolultabb megoldás, cserébe könnyebben használható és mutatós.

A gyorsan felállítható medencék előnyei

Azt talán mondani sem kell, hogy a legolcsóbb és legpraktikusabb megoldás egy olyan medencét venni, amely felfújható peremű, esetleg fémvázas. Ezeket maximum egy óra alatt fel tudunk állítani, majd mehet bele a víz és már élvezhetjük is az előnyeit. Az anyaguk erős, a fóliák pedig strapabíróak, ezáltal könnyen javíthatóak, sok éven át boldoggá teszik a család apraja-nagyját.

Pozitív tulajdonsága, hogy a téli időszak előtt könnyedén szétszedhetően, padláson, garázsban, pincében egyszerűen tárolhatóak. Ezeket nem szabad süllyeszteni, így aki ebben gondolkodik, más megoldást kell találnia.

Fémpalástos vagy polipropilén műanyag medencék

A fémpalástos medencék fémlemez oldallal rendelkeznek, ez biztosítja a merevséget. Előnye, hogy ez már kerülhet a földbe süllyesztve, a kör alak esetében pedig még oldaltámaszra sincsen szükség. Telepítés előtt azonban előkészítésre van szükség, ami 6-10 cm vasalt beton alapzatot jelent. Ez megóvja a medence testét és magát a fóliát egyaránt. Remek ár-érték arányú, könnyedén javítható, így hosszú évekig élvezhetjük az előnyeit.

A műanyag kiviteleket több részből hegesztik össze, ezáltal bármilyen formában, nagyságban, színben elérhetőek. Remek minőséget képviselnek, ráadásul sok esetben előre beépített vízforgatóval, ellenáramoltatóval, egyéb kiegészítőkkel rendelkeznek.

Összeszerelése nagyjából egy napot vesz igénybe és bár többe kerül, jóval tartósabb és stabilabb, ellenáll szinte minden fizikai behatásnak.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek